bird box

distopik filmler açısından sevdiğim filmlere girmeyi hak etmiş yapımdır. neden mi? bir kere iliklerinize kadar hissediyorsunuz distopik havayı. buradan sonrasına katırlarla devam ediyoruz.


--- spoiler ---
öncelikle film sizi ilk 10 dakikadan sonra içine alıyor. düşünüyorsunuz acaba ben olsam ne yapardım diye. kestirilen şeyler ; -çocuklardan birinin ondan olmadığını o diğer hamile kadın girince anladım. -gary denilen akıl hastasının daha içeri ilk girdiği an bahsettiği kişilerden olduğunu anladım. - görmeye dayalı bir virüs olduğunu ve sinir sistemini etkilediği ilk vakayı gördüğümde anladım. bunlar az-çok kestirilen şeyler. filmin sonundaki rick'in görme engelli bireylerle kurduğu community bana 2-3 gün önce okuduğum bir makaleyi hatırlattı. görme engelli insanların kansere daha az yakalanmasıyla ilgili bir çalışma vardı. genel olarak beğendim. oyunculuklar sırıtmıyordu, çocuklar çok şirindi, o kaotik ortam çok güzel canlandırılmıştı. o yüzden diğer çöp netflix yapımlarının yanında sırıtıyor güzelliğiyle.
--- spoiler ---
öyküsü -sonu hariç- oldukça titiz ve zeki bir yazarın ürünüdür. film asla kötü değil fakat sinematografik açıdan öykünün altında kalmış br film. hikaye oldukça yavan işlenmiş, altı boş ya da yarım kalan anlatımlar var ve sonu oldukça vasat ve sıradan bir şekilde işlenmiş. diğer netflix yapımı filmlere kıyasla kesinlikle izlenmesi gereken bir film.
klişeleşmiş filmlerden sıkılanlar için güzel bir film.
başrolünde sandra bullock un yer aldığı kıyamet sonrası kurtuluş temalı filmlerden biri. film flashbacklerle başladığı noktaya kadar olan süreci anlatma ve olağan durumdan kurtulma üzerine kurulu. ani gerilim sahneleri yok. hemen hemen olacaklardan haberdar bir şekilde izleyerek gidiliyor ki buna rağmen film sardı. çoğu netflix yapımı filme göre başarılı izlenebilir.
yapımcının parası yetmemiş de sonunu bağlayamamışlar hissi yaratan film.