biranın alkol olmaması

Bira alkolden sayılmaz abi, baya günlük hayatta tüketilen su gibi bir şey. bira içip sarhoş olanları anlamıyorum mesela, hafif çakır yapar zaten bir süre sonra şişirir. babacım 10 tane bira içen var bir oturuşta, ebenin amı. ama bilader niye zorluyorsun ki, git rakı iç rakı mesela alkoldür, viski alkoldür, vodka desen anam anam, cin zaten dolapta buz gibi.
üstteki entrye kısmen katılmakla beraber bira tadına bayıldığım içkilerdendir (bkz: weihenstaphener, guinness, hoegaarden)
10 bira içmeden rahat edemeyen benim gibi yazarların, pekte takmadığı tanımlama. bira, alkol veya olmamasıyla alakalı bir içecek değildir benim gözümde. hamburgerin içecek halidir.
biranın keyfi de sohbeti de farklıdır. biraya alkol demeyen insanlar , ben 1 şişe votka içtim,o da bişey mi ben 10 shot absinth içtim gibi yarışmaya tabi tutan insanlardır. ben kendimi sarhoş etmek istemiyorum belki,ne kadar içersem içeyim zil zurna olmak istemiyorum. biranın tadını da seviyorum ve hafif çakırlığını da çok seviyorum. çabuk kafa olmak istiyosan git bali tiner çek. hem ucuz hem hızlı
küçük burjuvalarca sık sık dile getirilen söylemdir. keşke patronumuz da öyle düşünseydi de ofiste su yerine bira içseydik.
herkesin anfetaminine kimse karışamaz! kimisi bir kasa devirir bana mısın demez (babam) kimisi bir birayla sarhoş olur. bunun ruh haliyle ilgisi olduğu kadar insan fizyolojisiyle de ilgisi vardır. vücuttaki anfetamin emilim ve yıkım hızına bağlıdır. ayrıca içerken bu alkoldür veya değildir diye düşünerek neden içilir ki? ya keyif alır içersin bu alkol de olabilir su da veyahut keyif almazsın ve içmezsin. mesele ne olduğunda değil, neyden keyif aldığında. Çok da şaapmayın
bazen sadece tadını sevmek, bazen ekonomik düşünerek kişi başı üçer bira almaktansa 70lik vodka almak, bazen de bünyenin alışmasıyla açıklanabilecek durumdur.