bilecik

/ 2
Türkiyenin 4 bölgede sınırı olan tek vilayettir.
Nüfusu 55 bin ile 60 bin arasında gelen #OsmanlıDevleti'nin kurulduğu ve ilk başkentinin olduğu minnak şehrimiz
Osman Gazi fethetmeden önce adı Belekoma olan, Ertuğrul Gazi, Şeyh Edebali, Dursun Fakıh gibi Türk büyüklerinin türbelerinin bulunduğu, Diriliş Ertuğrul dizisiyle yerli turizm açısından ünü artan, mermeri ve seramiği meşhur kadim şehir.
yazın yanlışlıkla gittiğim herkesi yardımsever bulduğum şehir
Bilecik'in bir ilçesi olan Bozuyükün nüfusu daha fazladır ve daha gelişmiş bir yerdir.
1 yıldır çalıştığım şehirdir. Çalıştığım diyorum çünkü Eskişehir'den git gel yapıyorum. Havası temiz ve ılımandır, güzel yaylaları ve köyleri vardır. Merkezine gitmenize gerek yok, bir geçerseniz size yeter. Bursa, Eskişehir ve İstanbul gibi yerlere yakın olması en büyük avantajıdır.
bilecik değil de bozüyük her otostopumun durak noktası resmen. ve o köfteci yusuf
birçok bilecikli arkadaşımın ısrarla bilecik değil bozüyükluyum demesiyle garip bir önyargım oluştu. etrafta bu kadar bozuyuklu olmasi da ayrı bi garip, kaç kişisiniz siz orada ya?
kendisi de ilçeleride şirin olan türkiye ili.söğüt ilçesinde osmanlı büyüklerinin türbeleri bulunur.her yıl eylül ayında ertuğtul gaziyi anma şenlikleri yapılır.türkiyenin her yerinden yörükler gelir.bozüyük ilçesi ulaşım ve otostopa çok müsaittir.pazaryeri ilçesinde ise bir tabiat parkı ve bozcaarmut göleti vardır.günübirlik piknikçiler akşam olunca giderler ve orman tüm ihtişam ve huzuruyla kampçılara kalır. (bkz: bozcaarmut )
Kime söyleseniz bilmez "urfa Birecik mi" derler. 4 yılımı geçirdiğim, öğrenci ve askerlerle nüfusunu büyüten ildir. Gezilecek yer açısından şehir merkezinde sadece şeyh Edebali türbesi var, onun dışında tarihi yerler ilçesi olan Söğüt'te bulunuyor. Eskişehir, Sakarya, İstanbul gibi illere yakın olmasıyla çok büyüyemiş şehir
/ 2