bekaret

öncelikle tanımın ardından hemen konuya gireceğim. Tanım; cinsel ilişkide bulunmamış kimsenin içinde bulunduğu durumdur.

Bu durum içinde bulunduğumuz toplum ve psikolojik etkilerden kaynaklı olarak gerçekleşmektedir ya da daha doğrusu gerçekleşmemektedir.

Mahalle ve aile baskısı adı altında yapılan kısıtlamalar sizin cinsel geleceğinizi yönlendiremez ve daha önemlisi kimsenin yönlendirmesine sizin müsaade etmemeniz gerekmektedir. Tamamen kişinin kendi isteği doğrultusunda gerçekleştirilebilecek bir eylemdir.

Kimileri çıkıp ben aşka inanıyorum. Aşık olduğum adamla/kadınla bu eylemi gerçekleştireceğim diyor. Bu durumda saygımız sonsuzdur.

Lakin aşk diye bir olgu yoktur. Bunlar dişi mihrakların uydurmalarıdır.*
Hiç normal yolla cinsel ilişkiye girmemiş kadın. Anormal yollar zarın sağlam kalmasından ötürü sayılmaz.

Erkeğine bakir denir.

Boş tanımdır yani, kasmamak lazım.
tdk'daki anlamına baktıkça insanı geren durumdur. genel anlamıyla daha önce cinsel ilişkiye girmemiş olma durumu olarak tanımlanabilir. bekareti bozulmayan kadınlara bakire, erkeklere de bakir denir.
ecnebicesi için : (bkz: virgin) bakir, dokunulmamış anlamlarına da gelir.
Kişinin kendi hür iradesiyle, özgürce kaybedebileceği, konuyu savunurken 3. Dünya savaşında gibi hissedilmemesi/hissettirilmemesi gereken kişisel bir özelliktir.