avrupa'daki türklerin cahil olması

/ 4
o kadar doğru bir başlık ki, neresine katılayım bilemedim. gelenekler, görenekler, farklı mezhep ve kültürden olan azınlıkların bir kimlik arayışı derken '' acun abi beatbox yapmaya geldim '' çıkıyor.

yahudilerin parayı kullanmayı bilmesi, almanların disiplini, ingilizlerin politikası gibi.
türklerin de en güçlü özelliği savaşmaktır.
devir de savaş devri değil siyaset devri olduğundan sıçıp sıvıyoruz işte. olayımız bu. sonra al döneri yine kes biç, e savaş kültürüyüz ya !
genellemenin yanlış olduğunu düşündüğüm, fakat genel olarak türklerde dikkat ettiğim bi özelliği tanımlamak istedim burda.

ortamız yok. özellikle zeka konusunda. ya azımız dahi seviyesindeyiz, ya çoğumuz tam moronuz. kabul edelim. yurtdışında, ortalama insanlar arasında moronluğumuz daha çok ortaya çıkıyor.
Türkiye'deki Türklerin, Avrupa'da ki Türklerden daha cahil olması..
Beyin göçü ile gidenlerle iş gücü olarak gidenleri bir tutmamak gerek
Avrupa'da ki türklerin cahil olmasi demekten ziyade daha cahilce davranmalari desek daha dogru olur. 3 seneden beridir yasadigim almanya hakkinda yorum yapmam gerekirsd cahilce davranan kesim cok,evet, fakat genellemek tamamen yanlis. Eski kusak olanlar entegre olamadigi icin ve 25 senedir almanyada olup almanca bile konusamayan insanlaf olduguni dusunursek cahilce davranan kesim ozellikle eski kusaklar.
almancı dersek daha anlaşılır sanki. çünkü burdan giden türklerle orda büyüyüp döner kesen türkler arasında bariz entellektüellik farkı var.
seçim sonuçlarından yapabildiğim kişisel çıkarımdır fakat çok da genellenemeyebilir
Genelleme yapmak bal gibide doğru olur. Anne tarafımın geneli Almanyada gurbetçi.Dayim 30 sene almanyada çalıştı almanca bilmiyordu, çocukları da maalesef cok cahil, tvde gördükleri herşeye inanıyor. Çevrelerindeki insanlarda oyle 3. Kuşak Turkiyedeki hayatı şeriatla yönetilen bir arap ülkesi gibi görüyor. Baska şehirde yasayan teyzemin çocukları Trde eğitim alarak Almanyaya gitti onların durumu cok cok farkli. 3. Kuşak Alman vatandasi oldu, Almanyada üniversite okudu, çevrelerindeki arkadaşların geneli almandi.Turkiyeyi aileden, köyden duyarak degilde Alman arkadaşlarıyla fırsat buldukça ucak bileti alarak gezerek gördüler. Yalniz bu kesim gerçekten çok az. Almanyada 5 milyon civari Turk varsa bu kesim 100 bini geçmez..
/ 4