arabası varken otostop çeken gezgin

/ 2
Arabayla gezdiğinde kendini gezgin veya rahat hissetmeyen kişidir.
Yurt dışı gezileri için mecburi olarak arabasını yanına alamayan gezgindir.
Ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarını göz önünde bulundurunca gayet makul bir fikre dönen durumdur.
Beleşçi falan değil ama bulunduğu ortama göre değişir bir yere mi seyahat ediyor yoksa işine mi gidip geliyor ?
sürekli bunu kendi çıkarına kullanıp gezgin ruhunu öldürecekse beleşçiden daha kötüdür !!
Ama şöyle düşünmek lazım arabayla sıkıcı şekilde bir istikamete gitmek tek başına gitmek mi yoksa gezgin ruhu ile sohbet edecek kuradan çıkan insanları beklemek, başka bir yaşam şekli görmek onu hissetmek istemiştir, uzun yolculuklarda valizsizsen ve zamanda varsa kesinlikle tercih edilmesi gereken bir seyahat şeklidir istanbul dan samsuna araba ile 10 kere gitmiş olsan şimdiye kadar ve sana sorulsa ne hatırlıyorsun diye ?, en fazla yol ayrım tabelalarını hatırlarsın ama hayatında bir defa dahi otostopla o yolu kat etsen erkeklerin askerliği 10 yıl sonra anlatmaları gibi o seyahat de yaşadıklarını 10 yıl sonra anlatacak bir anın olur en azından , insanlar hatıraları için yaşar geriye dönüp baktığında bir hatıran olması lazım ,eğer yoksa emin ol ilerde geriye baktığında keşke diyeceksin...
Yurt içindeyse yakıt parası yoktur veya kötü şofördür , yurt dışındaysa bütçesi kısıtlıdır ve yeni insanlar tanımayı seviyordur.
ayıptır ulan araban varken otostop mu çekilirdsvamsldjvn. Markası nedir bende fluence var, aynı model araba alınca abi araban çok güzelmiş diyorum ''allah sanada nasip eder inşallah'' diyor güzel insanlar. benimde aynısından var desem in lan aşağı demelerinden korkuyorum.
Parası varken dilenen insan misali özgürleşme yolunda adım atan insan modelidir.
bkz : Paulo Coelho / Elif
otostopçu ruhunu hala saklayan, ponçik bi gezgin kardeştir. kendi arabasına da gerektiğinde otostopçu alan insanlar olurlar genelde.
bkz: "ben"

insan çok çabuk sıkılır her şeyden. kendi arabasından bile. otostop bir alışkanlıktır, macera arayışıdır. tanımadığınız bir insanın arabasında bir süre sonra oluşan samimiyet size ferrari marka aracın verdiği zevki veremez...
/ 2