alka-seltzer

baş ağrısı ve hazımsızlık için kullanılan ilaç. alman mucizesi, hangover ilacı. alkolün mide yanması, sersemlik, baş ağrısı gibi etkilerini bıçak gibi kesen tek ilaç.

cüzdanda taşınması gerekenler listesinde ikinci sıradadır.
Anlatıldığı kadar mucizevi bir etkisinin olduğuna inanamadığım ve alkol sonrası birkaç denemeden sonra bir etkisini de göremediğim ilaç ama keşke görebilsem
doğru yazılışı "alka-seltzer" olan bayer firması ilacıdır. baş ağrısı ve hazımsızlığa iyi gelen ilaçtır. etken maddeleri sodyum bikarbonat ve benzoat içerir. pratik yaşamda kullanılışı alkol alımı öncesinde ve sonrasında olmaktadır.

alkol alımından öncesi ve sonrası (ertesi sabah) zamanlarda bir bardak su içine atılır ve erimesi beklenir. erime sonrası tadı hafif limonlu karbonat tadındadir, alınması vücuttaki mineral dengesini yerine getirir.

en son bundan 6 ay önce aldığımda fiyatı 6 tl idi. şimdi bundan çok farklı olduğunu sanmıyorum. bir de içinde 10 adet tablet bulunmaktadır.
ertesi gün hapı diye de adlandırılabilir. vazgeçilmezdir.
Suyun içine atıp eriyene kadar görüntüsüyle kafanızın açılmasını sağlayan ilaç dkdkdkdk tadı bok gibi
alkol öncesi kullanımında sonradan kullanıma göre daha çok etki yaratan mucizevi ilaç. fasıla gitmeden yarım saat önce kendisini kullanırsanız sabahına ne baş ağrısı olur ne de mide yanması. severek tüketiyoruz.