28 ocak 2017 prag pegasus rezaleti

ilginçtir kimsenin paylaştığını görmedim. grupda yazılan gönderiyi aynen kopyalıyorum.

Merhaba arkadaşlar,

Bunu, hem sesimizi duyurabilmek hem de sizleri böyle bir durumla karşılaşmanız ihtimaline karşı uyarmak amaçlı yazıyorum. Olay bugün(28 Ocak), Prag havaalanında arkadaşımın başına geldi ve rezaletin baş kahramanı Pegasus hava yolları.

Arkadaşım, uçuş için kapıya gittiğinde Pegasus’un el bagajı ölçüm tartma işlemleri olduğunu görüyor. Görevli valizi ölçüp tarttıktan sonra, valizin ağırlığının ve ölçülerinin uygun olmadığını(Valizin tekerleri biraz büyük) ve ücret ödemesi gerektiğini belirtiyor(Aynı görevli check in sırasında, arkadaşımın, el bagajımız da var bir problem olur mu sorusunu “Ok, no problem” diye yanıtlayıp bir de ölçülerini daha sonra uygun bulmadığı bagaja etiket takıyor.). Arkadaşım ücreti ödemek istemediğini, ona biraz süre verilirse kenarda yükünün bir kısmını ve de valizin tekerlerini çıkaracağını belirtiyor (ki yalnız değil, çıkarılabilirliği var tekerlerin). Fakat görevli ısrarla o ücreti ödemesi gerektiğini, böyle bir şeyi kabul etmeyeceğini söylüyor. Arkadaşım bir kenarda valizini düzenlemeye çalışırken görevli birden yanında belirip arkadaşımın biniş kartını istiyor ve alıyor, arkadaşımın biletini iptal ettiğini ve uçuşa alınmayacağını söylüyor. Arkadaşım vizesinin son günü olduğunu, böyle kafasına göre biletini iptal edemeyeceğini belirtmesine rağmen, uçuş kartı alınıyor ve uçuşa da kabul edilmiyor. Ortada sözlü veya fiziksel şiddet, ses yükseltme kesinlikle yok ve buna tüm yolcuları da şahit olarak gösterebileceğini gönül rahatlığıyla söylüyor arkadaşım.

Şuan erkek arkadaşıyla havaalanında mahsur çünkü vizesinin son günü. Kendisi binemediği için erkek arkadaşı da iptal etti biletini, iç hat uçuşlarını da kaçırdılar ve yeni bilet almak için bir sürü para harcadılar. Havaalanında bulunan Pegasus ofisinden yardım alamıyor çünkü yetkili yok. Başka bir Pegasus ofisine gidemiyor çünkü dışarıya çıkamıyor. Pegasus çağrı merkezi de ısrarla yapacakları bir şey olmadığını söylüyor ve tüm bu saçmalıkların sebebi arkadaşımın, ekstra bagaj ücreti ödememek için valizinden ekstra yükünü çıkarıp çöpe atmak istemesi ve karşılaştıkları ters bir görevli ki aynı adam check in sırasında diğer Türklere de oldukça kaba davranıyor hatta bu yolculardan biri, Pegasus bünyesindeki yabancı çalışanların Avrupa’nın bir çok yerinde Türk yolculara karşı bu şekilde ırkçı davranışlarda bulunduğunu söylüyor.

Olay daha çok çalışanla alakalı olsa da, Pegasus’un bünyesinde çalıştırdığı insanların davranışlarının sorumluluğunu alması gerekir. Elimiz kolumuz bağlı. Ortada hiç bir sebep yokken uluslararası uçuşu iptal edilip mağdur edilmesine, haksızlığa uğramış olmasına rağmen arkadaşım hiçbir şey yapamıyor ve sesimizi duyurabileceğimiz tek yol sosyal medya. Bu yüzden eğer bunu paylaşabildiğiniz kadar çok insanla ve çeşitli sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirseniz çok mutlu oluruz. Şimdiden çok teşekkürler.

grup linki
oncelikle gecmis olsun diyorum. Bana da yurtdisinda hep yabanci calisanlar daha yardimci oluyor. Bir video, fotograf olmadan kimsenin anlatilan bir olaya %100 inanacagini sanmiyorum. Ki anlatan kisi olayi yasayan kisinin arkadasi.

Belki yanlis okumusumdur, duzeltecek arkadaslar olur mutlaka ama kisinin valizi ve el bagaji var. ikisini zaten kabine alamaz. Kabine aldigi el bagaji olarak geciyor. Valiz ölcülere uygun olsa dahi iki el bagajini kabine almazlar. Tek el bagaji ve 8 yahut 10 kg limit var. Bazi hava yollari kisisel esyalari dahi el bagajina koyup tartiyor.

Dedigim gibi belki ben yanlis anlamisimdir, belki de anlatan kisi net anlatamamistir ama bir kisi iki bagaji kabine sokamaz. Bir el bagaji, yaninda da kucuk bir sirt, el cantasi veya laptop cantasi hakki olabiliyor.