2. doz aşısını olmuş sözlük yazarları

/ 2
havalar ısındı, tatil modu açıldı derken iyice rahatladığımız şu dönemde 2. doz aşıyı da olunca sanki kurşun geçirmez bir yelek giymiş gibi hissediyorum kendimi şu an. sonu hayrolsun.*
aşı karşıtlığının bu denli yüksek olduğu bi toplumda çok da güvende olmayan yazarlardır.
2. doz aşıyı olmadan bir kaç gün önce Kaburgamı çatlattığım için 2. doz aşısını olduktan sonra kaburga çatlağının ağrılarından ötürü aşıya yönelik kol ağrısı dışında bir şey hissetmedim.
geçen hafta olmuş biri olarak, bu defa ağrı biraz daha az olmakla beraber, hafif ateş, baş ağrısı ve halsizlik ile atlattım. güç kalkanları devrede. ama tedbire maksimum devam. önlem tarzımda hiç bir değişiklik yok.
İlk dozda randevusuz aşı yapmışlardı ama bu sefer yapmadılar. Mecbur yarını bekleyeceğim.
Ben de geldim. Bağışıklığım yeterince kuvvetli; aşıya ihtiyacım olduğundan değil, mecbuiyetten oldum. İkisi de gıdıklamadı bile.
ben. her iki dozda da sadece kol ağrısı yaşadım. bunun dışında hiçbir sorun yaşamadım. aşı karşıtlığını algılayamıyorum. bundan 100 yıl önceki salgınlarda o zamanın teknolojisiyle bulunmuş aşılar bile dünyayı kurtarmışken ve gözümüzün önünde insanlar ölüyorken, işlerine gidemeyip aç kalıyorken şımarıklık yaptıklarını düşünüyorum. bugün herhangi bir hastaneye gidip küçücük bir operasyon geçirecek olsanız hastane size sayfa sayfa hiçbir şeyi kabul etmediğine dair belge imzalatıyorken yok efendim sorumluluk almıyorlar demek ki güvenmiyorlar demek de saçma. bugün hiçbir hastanede sorumluluk kabul etmediklerini onayladığınız belgeyi imzalamadan hiçbir işlem yaptıramazsınız. aşımı oldum, vicdanım rahat. hijyen kurallarına uymaya özen gösteriyorum. en azından kimseye zararım dokunmayacak!
Alerjik astımım sebebiyle korka korka yaptırmış olsam da; kol ağrısı, soğuk ter ve mide bulantısı ile atlatım süreci ( yaklaşık 10 gün sürdü iki dozda da).

Alı karşıtlığını da asla anlamadım, kemoterapi ilaçları bile çift kat eldivenle veriliyor hastalara, herhangi bir soğuk algınlığı ilacını geçtim aspirinin bile birçok yan etkisi var hâlâ. Aşırı doz ağrı kesiciden ölen insanlar var. Bu kadar korkmalarını gerektiren şey ne çok merak ediyorum.
iki dozu da oldum. hic yan etki olmadi. umarim su basmamislardir.
/ 2