yabancıların türkiye hakkında bildikleri

konuyla ilgili 94 entry daha
çinlilerin bizim tarihimiz hakkında pek çok şey bileceğini beklerken yaşadıklarımı hatırlatan başlık.
önce 28 yaşına gelmiş bi’ çinli kızımızdan türkiye çok romantik, kapadokyada çok güzel düğün yapılıyor cevabını aldım. ülkesinde uluslararası ilişkiler birinci sınıfı bitirmiş 19 yaşındaki bir diğerinden ise pek bir şey bilmiyorum avrupa ilişkilerine daha gelmedi konularımız cevabını aldım. soruyu onlar bana yönelttiğinde ise biz sizin hakkınızda çok şey biliyoruz çünkü ülkemizde tarih seçmeli ders değil herkes ortaokulda öğrenmeye başlar cevabını verdim... asın bayrakları !
daha önce türk vatandaşla tanışmamış ameriklılar ise araplarla yaşadığımızı ya da kökenimizin arap olduğunu vs düşünüyor sanırım, bu doğru olabilir.
biraz bilgili olanları ise erdoğandan haberdar. fakat bilmeyeni adını bile bilmiyor ülkemizin. ne diyelim, her ülkede kendi yaşam alanı dışındakilere de ilgili/duyarlı olanlar var olduğu gibi olmayanlar da mevcut elbette diyelim. eh biz de rusya gibi hiç olmazsa yüzölçümünden ya da çin gibi hiç olmazsa nüfusundan ya da amerika gibi ekonomik gücünden ya da almanya gibi sanayisinden ötürü gözden kaçamayacak cinsten olmayınca..