türkiye'nin gücü

konuyla ilgili 8 entry daha
Daha yazmam ama yukarıdaki şahsına münhasır olmayan sıradan kahvede görülecek bir dayı konuşmuş bana dememiş ama bende cahilim bir kaç şey paylaşmak istedim:
Evanjelistlerin artık sahnede açık açık boy gösterdiği biliniyor. Tabi birde semitistler. Kim mi bunlar:
Dünyanın tüm enerji sektörünü elinde bulunduranlar. Enerji nedir? Bir ülkenin herşeyidir. Bu reisler nükleer enerjilerin tamamını elinde tutuyor inkar edilemez.
“Vaad edilenleri vermenin zamanı geldi” bu sözü Trump’ın Kudüs kararını açıkladığında demişti. Bu ne demek şöyle açıklayayım bildiğim okuduklarım kadarıyla:
Yahudiler(semitistler) ve Evanjelist(yani yeni AHitin yanlış yorumlandığını düşünen hristiyanlar.) ortak inançlara sahiptir ve günümüz Amerika’sında Avrupa’da da.
Bu iki inanış bir çok ortak noktaya bir çok ortak inanışa sahip ve amaçlarının çoğunu gerçekleştirdiler son yüz yılda.
Misal:Yahudilerin Filistin’e geri dönmeleri ve kendilerine ait toprağı olan bir devlet kurmaları,Kudüs’ün başkent yapılması...
Bu sövdüğünüz yerdiğiniz insanlar bakınız ülkeler değil insanlar tarım,enerji,sanayi(özellikle askeri) gibi alanların tamamını elinde bulunduruyor.
Bu ne demek? Tüm Anglo-Sakson ülkelerinin birleşmesi İsrail’in başı çekmesi demek. Haliyle bu ülkeleri değerlendirirken bir ülke olarak değerlendirirsen kahvedeki “omoreko büzdün koorkoyor”demekle yetinilir.
Yani vasatça değerlendirmeler at gözlüğü takarak 1 yılla değerlendirilmez .bunun sonucu yüksekten betona düşmekten farklı olmaz. Nükleer başlıklar mı bizde hiç yokken sırf bu ülkelerin toplamında binden fazla var . Biri savaşta kullanılsa gayet inanç kırılır.
Neyse tamam tankımız var silahımız kendimizin bu iyi birşey ama nasıl denir Hindistan 50 li yıllarda nükleerle uğraştı düşmanı Pakistan da haliyle uğraştı ve o listeye girdi. Bilmem kaç on milyar dolar yazılım satarak kazandı. Hale’n anlayamadığımz dünya ülkesi değil ülkeler dünyası var . Ve bu ülkeler savaşacak kadar gerizekalı değil,aklı ön plana çıkaran bir inanca sahipler... sırf o saydığın tanklardan biri milyon dolarlar. Bir ülkeye girmek tamamen ekonomine zarar verir ganimet almadığın sürece. Bunları tabi bilinçli toplum düşünür.
Neyse 1000 den fazla nükleer füze bir o kadar tanıtıma çıkmamış özel silah bir o kadar asker ve bir o kadar enerjiye sahip ülkeler bizim toplamda 10 bin tank ve uçağımızdan korkması normaldir.
Abi kıçımızdan din uydurduk şimdi de kıçımızdan dünya lideri mi ilan ettik kendimizi.kendini beğenmişlik hat safhada...
Bazen düşünmekte yetmiyor araştırmak gerekiyor. Nasıl oluyor da savunma bütçemiz aşğıda , nükleer başlığımız olmadığı halde ilk 10 da oluyoruz? Bence çelişkiler prensleri burada sahne alıyor.
Amaç kötülemek değil amaç az realist olmak ben elle tutulabilir şeyler gösterdim güçlü diyince ülke güçlü olmaz.bu tür ültimatomların konuşulması bile gereksiz.
Hemde bu eğitim sistemiyle

Neyse çaylar benden .