stefan zweig'in kadın düşmanı olması

konuyla ilgili 3 entry daha
zweig, yazılarının muhtevası dışında öykücülükteki başarısı ile son zamanlarda gündemi meşgul eden bir yazar. öykülerinin içeriklerinin yanı sıra öykü ve kurgu tekniği açısından okuyucusu tarafında oldukça övülür. İçerik bakımından da bir çok okuru tarafında kadınları yermez zamanın fotoğrafını çeker ifadesiyle savunulmaktadır.

yazarın yakın zamanda bir çok kitabını edindim ve hızlıca okudum; karşılaştırmak gerekirse sabahattin ali'nin dahi üstüne çıkabilecek bir öykücülük tekniği yok.
en önemli kısmı işlediği konular ve üslubuna gelecek olursak; yazarı yaşadığı dönemden, çektiği acılardan ve yaşadıklarından bağımsız düşünemeyiz. dönemin hem siyasi çalkantılarından hem de korkunç umutsuzluğundan oldukça etkilenen yazar aslında eserlerinde erkeği kaçan, cesaretsiz ve kötüye sürükleyen bir imge olarak kullanmış; kadını merkeze almış, cesur, güzel ve özgür ifade etmiştir.

tekniği açısından abartıldığı kadar başarılı bir yazar olmasa da hayatı ve yazdıklarıyla beni oldukça etkileyen bir yazar.

kendi dilinlen;
"bizim yeni doğacak güneşi bekleyecek umudumuz/gücümüz kalmadı fakat siz yine de bekleyin"