sivas katliamı

konuyla ilgili 8 entry daha
bugün yıl dönümü olan iç karartıcı hadisedir. yıllar geçti içimdeki acısı geçmedi.

olay; pir sultan abdal şenlikleri kapsamında sivas'ta yapılacak etkinliklere aziz nesin'in katılacağı bilgisi sonrası cereyan etmiştir. otelin önünde toplanan kalabalığa, bugün iyilik elçisi olarak adlandırılan siyasi figür dönemin sivas belediye başkanı temel karamollaoğlu tarafından birbiri ardına mitingvari konuşma ile gaz verilmiştir.

topluluğun hıncı alınması amacıyla, şehrin meydanında duran kıçıkırık bir heykel ortadan kaldırılmış ve niyeyse birkaç el havaya ateş edilmesi dışında güruha karşı herhangi bir polis ya da asker müdahalesi gerçekleşmemiştir.

zamanın içişleri bakanı mehmet gazioğlu'nun kabiliyetsizliği, o zamanın başbakanı ve başbakan yardımcılarının yetersizliği olaya çanak tutmuş ve olaylar otelin yakılmasına kadar varmıştır.

daha acı verici olanı ise otelde alevlerden daha az etkilenme umudu taşıyan ve bu sebeple üst katlara çıkanlar dumandan kaçamamış, alt katta olanlar otelin yanındaki bbp il binasına geçiş yaparak kurtulmuşlardır.

trajikomik an! itfaiye erinin kurtardığı kişinin aziz nesin olmasını anladığı an onu itmeye çalışmasıdır.

daha çok şey yazarım da içimiz büsbütün alt üst olur. tarihimizde yüzleşemediğimiz dolu katliam var. bu onlardan sadece biri.

yazımı buraya kadar okuduysanız ve 1.5 saat zamanınız varsa şu belgesel tiyatroyu izlemeniz şiddetle önerilir.