rail planner

konuyla ilgili 4 entry daha
şöyle bir alıntı ile başlığa destek olayım.

(bkz: seyahat uygulamaları)

Çoğunuz proğramı biliyor ama nasıl kullanacağını bilmiyor. Program Offline olarak tren saatlerini ve trenin içindeyken yine offline olarak trenin o an nerde olduğunu gösterir.

Tren istasyonlarının haritası da bulunan proğramın doğruluk oranı %95 civarlarındadır. Interrail’in resmi application’u bu programın bazı ince noktaları vardır. Programı açtığınız zaman ” Trip Planner” ı tıkladıktan sonra nerden nereye gitmenizi seçmek için ”From ve To” seçenekleri seçiyor. Oraya normal olarak güzergahı yazdığınız zaman size çıkardığı trenler genelde ”Hızlı Trenler ve Yarı Rezerveli trenlerdir”

Interrail Biletiyle kullanabileceğiniz yani ücretsiz olarak bineceğiniz trenleri görmek için.Programı açtığınızda İos uygulamasında sol üstte ”Extended” seçeneğini göreceksiniz. Ya da yeni Uygulamada OPTİONS Seçeneğine tıkladıktan sonra ”Transport Modes” bölümü ”ALL” olarak aktiftir herkeste. All seçeneğine tıkladığınızda sizi başka bölüme aktaracaktır. o ”ALL” seçeneğini ” All except Highspeed Train” seçeneğine getirerek en baştaki ”Highspeed Train” seçeneğini pasif hale getiriyoruz.

Şimdi çıkan tüm trenlere ücretsiz binebilirsiniz. — Ayrıca ” R ” yazan tüm trenler rezervelidir diye birşey yokturdur. ” R ” yazsa da para ödemeyeceğiniz bolca tren vardır. Hangisi rezerveli hangisi rezervesiz tam olarak ” GAR” dan öğrenirsiniz.