prof dr serdar baki albayrak

prof. dr. serdar baki albayrak, dünyanın dört bir yanından hasta kabul eden, 50’den fazla ülkeden kendisine başvuran hastaların tedavisini yapmış, yenilikçi ve deneyimli bir beyin cerrahıdır. gözetiminde ve uzmanlığında yüzlerce hastanın tedavisini başarı ile tamamlamıştır.

marmara üniversitesi tıp fakültesindeki tıp eğitimini tamamlandıktan sonra i̇stanbul üniversitesinde beyin cerrahisi uzmanlığını almıştır. sonrasında harvard medical school, boston, amerika birleşik devletleri'ndeki b&w hastanesi'nde beyin tümörü cerrahisi ve finlandiya’da helsinki üniversitesi toolo hastanesinde serebrovasküler cerrahi alanında klinik burslarla üst ihtisas eğitimi almıştır

ameliyat ettiği binlerce genel beyin cerrahisi vakasının yanı sıra, başlıca ilgi alanları arasında karmaşık beyin ve kafa tabanı tümörleri, beyin anevrizmaları, arteriyovenöz malformasyonlar, kavernomlar, epilepsi, fonksiyonel beyin cerrahisi ve spina bifida/spastisite ameliyatlarının mikrocerrahi tedavisi yer almaktadır.

saygın dergilerde yüzlerce atıf almış çok sayıda uluslararası yayını bulunmaktadır.

prof. dr. serdar baki albayrak’ın tedavisi zor beyin tümörlerinden biri olan gliomaların tedavisi ve omurilik yaralanmasında nöronal iletimin yeniden sağlanması konusunda devam eden birçok araştırma projesi bulunmaktadır.

beyin pili ameliyatları ile de bir çok hastanın yardım etmiştir.