polonya

konuyla ilgili 34 entry daha
çağdaşımız shakespeare kitabındaki önyazısında peter brook, jan kott için; polonya'nın, elizabeth dönemini daha geç yaşadığını, halen de o havanın hakim olduğunu, bu nedenle jan kott'un shakespeare'i kendilerinden çok daha iyi anladığını düşündüğünü yazar.

erasmus değişim programıyla bir dönem bulunduğum ülke. şubat ayında başlayan programla beraber soğuk, kasvetli yüzünü gösteren ülke pastel tonlarda kocaman bir gri renkti (bkz: renklilerle beyazları birlikte yıkamak). şöyle ki; okuldan verilen takvimin üzerindeki fotoğraf, güneşli bir günü gösteriyordu fakat fotoğrafta görünen adamın üzerinde mont vardı. ben ''siksen yaz gelmez bu memlekete'' havalarında dolaşırken baharla birlikte sivrisinek akınına uğramıştık (bkz: sen nehri).

bulunduğum yıl bir euro'nun dört nokta yirmi iki zloty'yi görmesiyle beraber hasadını yeni kaldırmış çiftçi gibi har vurup harman savurmuştuk (bkz: swh). şimdiyse an itibariyle bir euro = dört nokta kırk üç lira. rakamla 1 €=4.43 TL. ülkeyi nadasa bırakmayacaktık (bkz: nadasa bırakmak).

Editanya: imla