otobüsle avrupa turu

konuyla ilgili 34 entry daha
Halihazırda avrupadaysan ve geniş bir zamanın varsa yapılabilir, hem de bu tip bir gezi için düşük bir bütçe yeterli gelecektir. Yine de dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır ki gözardı ederseniz yolculuğunuz eziyete dönüşebilir. Tecrübe ettiğim kadarıyla şunları söyleyebilirim;

*Uzun yollar için gece otobüsleri alınmalı ve yakın mesafelerde de sabahın erken ya da akşamın geç saatleri tercih edilmelidir çünkü gün içinde gezginimize o ülkeyi görecek zaman kalması gerekmektedir.
*Çoğu otobüs firmalarında bilet biraz erken alındığı sürece epey uygun fiyatlar bulunabilir
*Çoğu otobüste priz, (limitli de olsa) internet gibi hizmetler bulunmaktadır fakat türkiyedeki gibi yiyecek/içecek servisi olmadığından yolculuk öncesi hazırlık yapılması ve genelde koltuk numaraları bulunmadığından otobüse erkenden gidip tuvaletin olduğu yerden uzak bir koltuk kapılması önemle tavsiye olunur.

Tabi benim tüm bu bahsettiklerim tüm yolculukları kendinizin planladığı Avrupa turları içindir. Bu işi düzenleyen tur şirketlerine katılmayı düşünüyorsanız yukarıdaki tavsiyelere pek ihtiyacınız olmayacaktır.