öğretmenlerin yorgun olması

konuyla ilgili 7 entry daha
gün sonunda en son çocuk okuldan çıkarken anında tepemde hissetmeye başlıyorum yorgunlugu, ama onlarlayken ve ya onlarla ilgili şeylerle ilgileniyorken asla yorgun ve bitkin hissetmiyorum.

sanırım 3-6 yaş öğretmeni olmanın verdiği duygusal bağ ve kutsal enerji sayesinde en yorgun olduğum günlerde bile 'günaydın öğretmenim' demeleriyle o yorgunluğun etkisiz kalması ve onlarsız kaldığım ilk andan itibaren tekrar geri dönmesinin bu konu ile çok alakası var.

işin çocuklar hariç kısmı ise çalışma ortaminizin ve ebeveynlerin durumuna göre sizi epey yoruyor.

ama öğretmenlik (özellikle okul öncesi) sadece işin akademik kısmını halletmek ve ya sadece sevmekle yeterli olacağınız bir iş değil, mutlaka ve mutlaka sabır, emek isteyen bir görev.
Bundan öncesinde eğitmeni olduğum bir çok dal olmasina rağmen gerçekten beni yormasindan rahatsız olmadığım tek alan okul öncesi öğretmenligi.


Özetle özel sektörün başını alıp uçtuğu okul öncesi öğretmenliginin tek ve en yorucu kısmı fikirleri dar, ideolojisi kıt, işin sadece para kısmı ile ilgilenen, çocuklar hakkında tek bir fikri olmayan, belgede usulsüzlükten tutun da çalışan haklarıni sömürmeye kadar bi cok konuda sizi hayrete düşüren bir müdürunuzun olması.