nikola tesla

konuyla ilgili 10 entry daha
büyük hayranı olduğum bilim insanıdır. iyisi ile kötüsü ile bahsetmek gerekirse evet mükemmel fikirlere sahipti, bilime aşıktı ve bunu tamamen zevk için yapıyordu. hiçbir maddi kaygısı yoktu. yakın zamanda hayatını anlatan kitabı okudum. tesla çoğu zaman bahtsız ve hayatın tokadını yemiş bir insan olarak gösteriliyor. ama hayatına biraz baktığınız zaman genel olarak kendisine sunulan imkanları reddeden hatta bazen bile isteye kötü olanı seçen biri ile karşılaşıyorsunuz. hakkında okuduklarım hayranlığımın azalmasına neden olmadı bilakis biraz daha arttı. çünkü hayatına baktığınız zaman daha bizden biri olduğunu görüyorsunuz. o anlatılanlarla şişirilen tesla'dan çok daha farklı biri ile karşılaşıyorsunuz. hatta bazı anlarını okurken ya bende böyle bir dönem geçirdim demek size de öz güven katıyor.

tesla'nın hayatı boyunca bir sevgilisi dahi olmamıştır. bunun nedeni de abisinin çok genç yaşta ölmüş olmasıdır. tesla abisinin ölümünden kendini suçlu tuttuğu için ve abisinin ölmeden önce hiç sevgilisi olmadığı için kendini bu şekilde cezalandırmayı seçmiştir.

herkesin bildiği bir olay ise edison ile aralarında geçen atışmadır. hatta bu atışma bazı yerlerde büyük kavgalara bile sebep olan bir olaydır. fakat şöyle bir gerçek vardır ki edison tesla'yı en dibe battığı dönemde bulmuştur ve onun tekrar ayağa kalkıp bilime dönmesini sağlamıştır. yani o yere yere bitiremediğimiz edison olmasa tesla belkide düştüğü o çukurdan çıkamayacaktı ya da çıksa bile bu biraz daha zaman almış olacaktı ve bazı şeyler için geç kalmış olacaktı. kısacası en azından benim görüşüm edison olmasaydı tesla tanıdığımız tesla olmayacaktı. ama yine de bana sorsanız edison mu tesla mı cevabım tesla olacaktır. ama edison'un başarıları da göz ardı edilemeyecek niteliktedir.
(bkz: yiğidi öldür hakkını yeme)
(bkz: tesla vs edison)