nasuh mahruki

konuyla ilgili 6 entry daha
köşe yazılarındaki muhalif söylemleri yüzünden hükumet tarafından kurmuş olduğu (bkz: akut) başkanlığı tarafından istifası istenmiş, eski başbakan bülent ecevit'in hazineye ait şişli'de eski bir binayı 49 yıllığına akut'a tahsis etmiş ve istanbul valiliği tarafından 15 yıl sonra 2016 yılının ekim ayında binayı 15 gün içerisinde boşaltmaları istenilmiştir. mahruki'nin istifası üzerine bina tahliye edilmeden mevcut düzenine devam etmektedir.

Ben 9 yaşındayken sakarya akyazı'da yakalandığımız 17 ağustos 1999 depreminde tanıdım akut ve nasuh abiyi, 150 gönüllüsüyle 230'un üzerinde hayat kurtardılar. o günleri yaşayanlar bilir ancak, şu an bunları yazarken bile tüylerim diken diken oluyor. mahallemiz fay hattının bulunduğu konumda olduğu için yerle bir olmuştu. sokağa ailecek sağ salim indiğimizde gökyüzündeki yıldızları, yerden gelen fokurdamaları, yıkıntılar içinden gelen çığlıkları, sesimi duyan var mı haykırışlarını, binaların çöküş seslerini, akut ve nasuh abinin yaptıklarını unutmadım. akut'un kuruluşundan beri 2000 kişinin yaşamını kurtaran bir dernekten, ona öncülük eden bir insana yapılan bu çirkin müdahaleleri hazmediyorum açıkçası. nerde kaybettiğimizi çok iyi biliyorum. böyle değerleri el üzerinde tutmak yerine rıza zarrap gibi insanları yücelttiler.
(bkz: vatan lafla değil eylemle sevilir)

asya yolları ve himalayalar kitabını okuduktan sonra asya kültürüne ve enduro motorlara ilgimi artıran insandır. etiler'de dede yadigarı evinde mütevazi bir yaşantısı vardır, ayrıca hayallerimin evidir. yaşamını ve yaptıklarını takdir ettiğim nadir insandır. umarım bir gün tanışma fırsatı bulup kitaplarımı imzalatma fırsatı bulurum.