limoncello

konuyla ilgili 1 entry daha
yapımı oldukça basit içimi oldukça keyifli bir italyanlimon likörü. ünlü şef gennaro contaldo'nun reçetesini şöyle paylaşayım:

malzemeler:
250 ml etil alkol
3 limonun kabuğu
250 gr şeker
750 ml su

yapımı:
1. bir kavanozda etil alkol ve limon kabuklarını buluşturuyoruz. ağzını kapatıp üç gün boyunca mümkünse karanlık olmazsa ışığa az maruz kalan bir yerde bekletiyoruz. kavanozu günden güne alt üst çeviriyoruz.

(burada kullandığımız limonun kalitesi devreye giriyor. zira ne kadar mevsiminde limon kullanırsanız yapacağınız içkinin aroması o kadar güzel olacaktır.)

limon kabuğunda beyaz kısımların olmamasına özen göstermek içkiyi acılaştırmamak için önemli.

2. 3 günün sonunda su ve şekeri bir kapta karıştırıp üzerine de limon kabuğu alkol karışımını bir tülbentle süzerek aktarıyoruz ve karıştırıyoruz.

(ben orijinal tariften farklı olarak şekerin tam olarak suya geçmesi için şeker ve suyu ocakta hafif ısıtarak karıştırıyorum. ama bunu yapacak olursanız mutlaka alkolle karıştırmadan önce oda sıcaklığına inmiş olmasına dikkat edin. yoksa etil alkolün uçmasına sebebiyet verip içkinin alkol oranının düşmesine neden olabilirsiniz.)

(orijinal tarif bana çok tatlı geldiği için şeker oranını yarı yarıya düşürüyorum. ağız tadınıza göre bunu ayarlayabilirsiniz.)

limoncello hazır. afiyet olsun.*