köpeklere çıkılayan çocuk

konuyla ilgili 2 entry daha
T. nargilede ya da sobada kullanılan köz tutmaya yarayan demir maşanın birbirine vurularak çıkartılan sese çıkılatmak denir. zaptnamumkun

Sene bu zamanlar paraya ihtiyacım var, iş bakıyorum bir arkadaş vasıtasıyla, 7/24 açık. neden açık ? insanlar sabah 7 de neden gelip kahve ve nargile içer hala düşünüyorum ama konumuz bu değil. Mekanla anlaştık, akşam çalışıyorum ekip zaten aynı. Bu ve bunun gibi mekanlarda ekip hep aynıdır. Öğrenci çalışanlar, yaşlı bir bulaşıkçı, gerzek bir aşçı,dini imanı para olan bi patron. Bildiğin yerli sitcom amina koyim bi tek kahkaha efektimiz eksik. Temposu yüksek bir mekan, gece 1 de gelip sabah 7 de giden insanlar var. bu nasıl bir işsizlik a dostlar ??
Herifler balyayla kaldırıyor inanılmaz bir akış var. deli gibi çalışıyoruz.
Bazen öyle anlar oluyor ki, kısa bir back to the future etkisi yaratıyor.
4 saat yok önlüğü taktığım andan sonra sadece 4 saat sonra çıkarabiliyorum.
mesela o 4 saati hiç çözemedim ve o 4 saat bütün mevzunun başlangıç noktası.

Nargile işinde ilginç bir maşa çıkılatma geleneği vardir ya hani. çıkıçıkıçıkı dolanır kamilin teki elinde bir teneke köz. O nargile maşasını eline alan muhakkak tadımlıkta olsa bir çıkılatıyor. Meğer bütün ülkece maşa çıkılatma skillimiz açıkmış mevzuya bak. Şimdi müşteri olarak gelip 1 2 saat takılınca kulağa ramazan pidesi tadında gelebilir ki bu durumda bile daralmalar oluyordur.
((12 saat ))
bak 12 yazıyla "ONİKİ" saat boyunca 5 dakika da bir duyunca edimsel koşullanıyorsun.
namussuzum ağzımdan salya akacak lan, biyolojik saatim bozuldu, sıçamıyorum amina koyim daha ne olsun ???? sokayım ben öyle geleneğe.

mekanda nargileye bakan eleman sosyal çevreden de arkadaşım olur.
ben işim gereği genelde hep arkam dönük kahve yapıyorum.
yine bi gün deli gibi yoğunuz siparişler patlamış mutfak patlamış.
patron kasada bana 2 metre uzakta ikimizde birbirimize bakmıyoruz.
bişey söyledi tam o arada bir ''çıkıçıkıçıkı'' anlamadım?? dedim
tam tekrar edecek adam kelimesini bı posta daha çıkıçıkçıkı.
patron dönüp ''kır onu amın kustuğu'' dedi.
benim kanım kesildi, 25 yıllık lugatıma yeni bir küfür ekledim. neyse yoğunluk bitti ben mekanın arka çıkışına çaya sigaraya çıktım.
bizim nargileci arkadaşta orada bir sigara da ona kaptırdım.
kapan gibi amın evladı, esirgediğimden değilde gümrük müşaviri gibi pezevenk. tek serbest bölge orası köz ocağıda haliyle orada takılıyor ibne. aslında bir yandan da fırsata çevirmesini takdir etmek istemiyor değilim ama ne yazık ki ölücü pezevengin teki. neyse durdum ''ne çıkılatıyosun lan ikide bir dalyarak?!?'' dedim. ama asabim bozuk bilader, kahveyi kenya'da üreten işçi kardeşlerimle aynı kaderi paylaşıyorum adeta. ''ben çıkılatmıyorum ki'' dedi bana. ''nasıl lan ??'' dedim şaşırdım 13 gündür burada çalışıyorum, başka kim var ki??
ekip net amk ses aynı, sürekli aynı çıkılatma, olaylar gittikçe garipleşiyordu. '' e kim o zaman??'' diye sordum tabi gayri ihtiyari.
arkam da birini göstererek, ''la bebe sen daha amokaciyle tanışmadın mi??'' dedi. arkamı bir döndüm ananı sikim oda ne !?! karanlığın içinde bi çocuk koz ocağının başında. irkildim amk aslanla burun buruna gelmiş bir ceylan kadar hızlı attı yüreğim. allah'tan tuvaletten çıkıp gittim sigaraya yoksa altıma sıcardım net. ulan sen komando musun, bordo bereli misin amina koyim? ben günde 12 saat buraya 50 kere gidip geliyorum sen nerdesin? hayır hadi selam vermedin adam yerine koymadin, bir ses çıkar be amina kodumun bukalemunu diye sinirlendim bir önce, sonra ulan çayı da buraya koymuştum acaba yudumlamış mıdır diye sinsice gözlerinin içine baktım. fakat o çıkılatma sesinin kaynağı olduğunu düşününce. bir an cırcır böceğini yeni keşfetmiş insan masumluğuna büründüm. tam bir duygu karmaşası sanırım boşalıyorum. selamün aleyküm dedi elini uzattı, herifi ilk defa tanıyorum.
sonra bir an toparlandım ve tokatı bastım yavuşağa, kulağını zıngıldattım. ''ne çıkılatıyosun lan amına kodumun bebesi'' diye yükseldim çocuğa. başını öne eğdi, hüzünlü hüzünlü baktı. içim eridi amk kızdım kendime, iç pişmanlık yaşadım, bu çocuk ilginç bi çocuk, buna sahip çıkmalıyım dedim. gereksiz yere aptalca bir sorumluluk yükledim kendime ama konumuz bu değil. ''biz de gelenek abi atalarım osmanlı'dan beri közcü'' dedi. vay dedim amk neler oluyor böyle.
mola bitti dönüom çalışıyorum ama bir yandan çocuk aklımda.
geceye doğru, yoğunluk bitti bi keyif kahvesi aldım, geçtim arkaya.
bizim közcü ocakta köz karıştırıyor. evet közcü başka ne yapabilirdi ki zaten dimi ? çektim sandalyeyi yanına, o ara bi köpek geçti çağırdım, baktı gelmedi ibne, bizim çocuk maşayı bi çıkılattı köpek geldi. ben önce dikkat etmedim kafasını okşadım. geri giderken çocuk bir kere daha çıkılattı, köpek geri döndü ? lan ?!? hayırdır amk? dedim heyecanlandım, ben sanıyorum ki ben keşfettim, köpeklerin nargile maşası çıkılatmasına itaati var vay amk. aldım elime bi maşa çıkılattım gelmedi. haydaaa noluyor amk? köpek baya 10 metre uzaklaştıktan sonra bizim oğlan masayı çıkılattı. köpek koşarak geri geldi, ben çakozladım onun köpeği olduğunu. vaay dedim sonra ritimli mi eğittin??
ibne cevap vermedi bir çıkılatma daha yapıştırdi çıkıçıkıçıkı. bir kopek daha geldi. hobaaa noldu şimdi marvel mi çeviriyoruz amk ??