kırmızı oda dizisinin drama mastürbasyonu olması

tespitim sadece kırmızı oda değil, türevi trajediyi içeren masumlar apartmanı dizisi için de geçerlidir.

bu tip dizi ve programlaı görünce almanca bir kelime "shadenfreude" aklıma geliyor, bu başkasının acısından keyif alma demek. keyif belki uç bir söz kalacak ancak hayatının bir takım "low profile" kişilere göre iyi durumda olduğunu teyit etme ihtiyacı da diyebiliriz. "aaa bak neler var, aman mazallah palu ailesi gibi olurduk. ağzımız totomuz yamulurdu valla" diye kendi haline şükreden dinozor zekalı arkadaşlarımız bunlar, belki de en yakınlarımız.

bir de şu dürtüyü merak ediyorum, dizinin devamında ne bekliyorsun? zaten tahminen için bir önceki bölümü izlerken çekildi, alacağın maksimum dramı/trajediyi aldın. daha sana ne verebilir bu? bu halt bağımlılık mı yaptı dostum sende?

ordan çıkar psikoloji konusunda iki kitap okumuş, az youtube kanalı takip etmiş kullanıcılar, "ama bu çocukluğumuzdan geliyor" hede hödösüne. bana göre anı mutlu kılmak ve dünyayı cennete çevirme de cehenneme çevirmek de senin elinde, mesaj vereceksen ver ve sonra olumlama yap ki kaderimiz yazılı bir kere n'açar halimiz moduna geçmeyelim.

ezcümle, ben bu tip dizilerin öğretici olmaktan çok uzak ve verdiği ruh halinin bağlayıcı olduğu kanısındayım, katılırsınız katılmazsınız siz bilirsiniz.