kaunas

konuyla ilgili 1 entry daha
Litvanya’nın 2. büyük şehri olan Kaunas birçok doğal güzellikleriyle dünyaca tanınmaktadır. Fakat bu şehrin bilinmesindeki en büyük etken basketbol takımı Zalgiris Kaunastır. Avrupadaki en önemli basketbol takımlarından biri ve sıklıkla, Efes Pilsen, Fenerbahçe ve Galatasaray ile müsabakaları olur. Takımın stadı Zalgirio Arena görülmeye değer, oldukça modern bir yapıdır.

Tam tamına 6 ayımı geçirdiğim, caddesi ve sokaklarını dahi ezbere bildiğim (Kreves Prospektas 92, Pramones Prospektas 81), şuan bile özlemini duyduğum huzurlu şehir. İnsan sayısı oldukça az olan bu şehirde akşamları dışarda insan bile göremezsiniz. Tabi bu sakinlik bazen huzur verse de bazen ürpertici olabiliyor.

Şehirde takılabileceğiniz 3 mekan vardır aslında Kaunas kalesi civarı, Akropolis(Alışveriş merkezi) civarı yada St. Michael Archangel Kilisesi civarı…Bunların dışında büyük bir şehir beklentisi içerisinde olmayın.Hatta zamanla sokaklarını bile avucunuzun içi gibi öğreneceğinizin garantisini verebilirim.Daha fazla bilgi için bloğumu inceleyebilirsiniz. kaunas