kaçkar dağları

konuyla ilgili 4 entry daha
geçen yaz gidip zirve çıkışı yapmayı kendime hedef koyduğum fakat hala bugün gerçekleştiremediğim eylem. fakat bir ilerleme olarak görülür mü bilmem ama dağcılık federasyonu "yaz dağcılık eğitimi"ne kayıt oldum bu yaz. dağda zirve tırmanışı yapmadan önce genellikle bir gece kamp yapılması gerektiğini gördüm ve bu kamp alanlarına (birden fazla çıkış rotası ve kamp alanı bulunmakta) ulaşma süresince yürünen yolda neredeyse kesin hafif bir yağmura maruz kalıyorsunuz. bu husus unutulmamalı diye düşünüyorum.

burası hakkında detaylı bilgiye ve daha güncel bilgiye ulaşmak için youtube'da yapacağınız aramalarda "yükleme tarihi" kısmını "bu yıl" olarak değiştirmenizi öneririm. bu sayede çıkışınızı planladığınız yıl içerisinde orada bir şeyler değişmiş mi, gidenler ne gibi zorluklarla karşılaşmış görebilirsiniz; en azından ben böyle yapıyorum.

not: orası yaban hayat ve orada ziyaretçi olduğunuzu unutmayın. ev sahiplerini olabildiğince rahatsız etmeden ve iz bırakmadan geçip gidin derim. götürdüğünüz gıdalara, kokusuna ve atık halinde nasıl saklayacağınıza dikkat edin. ev sahiplerinin bizlerden daha iyi koku aldığını unutmayın.