izmir

konuyla ilgili 272 entry daha
yeni tramway sistemini baştan başa gidip gelmiş birisi olarak iki kelam etmek gerekirse;

f. altay - konak iskele arası olmuş. fakat duraklar pek seyrek. tramway gelince %99.9 otobüsler kalkacağı için de bölge nüfusunun büyük kısmını oluşturan yaşlılar için bir tek 45 dk da gelen 10 numara kalıyor. ayrıca çift hattan ayrılıp yan yana çift şerit gitmeleri gereken yer mithatpaşa lisesinin önü değil karataş lisesinin ışıkları olmalıydı. o araya en az 1 durak daha eklenip en azından daha kullanışlı bir şekle getirilebilirdi.

konak-iskele ve gazi bulvarı durakları arasındaki yol tek şerit yapıldığı için işlevsel duruyor. özellikle orta kısımdan gitmesi, trafiğe dalmaması büyük avantaj.

gelelim en sıkıntılı yere. gazi bulvarından itibaren normal şeritten gitmeye başlıyor. izmir'in en sıkışık trafiğinin olduğu yerlerden geçiyor. buradan sonra şansa kalmış. trafik ve kaza durumunda komple sistem işlevini yitirecek ki daha testin 3-4. gününde 2-3 kaza olduğu haberleri geliyor.

alsancak gar sonrası çizilen rota fiyasko. özellikle üniversite durağı diye koydukları yerin nevvar sahil'in önü olması saçma bir isimlendirmeye yol açmış. gidiş hattı ayrı yerden, dönüş hattı apayrı bir yerden gidiyor.

çok verimli değil. yarısı gayet hızlı ve seri iken diğer yarısı çok fazla değişken tarafından kontrol edilen suni bir rota. daha iyi planlanabilirmiş.