izlanda

konuyla ilgili 26 entry daha
Herşeyin bir arada olduğu muazzam ülke. İzlanda ile ilgili en büyük yanılgı soğuk olması. Aslında kuzey kesimleri dışında yaz aylarında soğuk değildir. Tabi bu 35-40 derecede yanacağınız anlamına gelmez. Ancak t-shirt üstü ince hırkayla gezebilirsiniz. Sıcaklıklar neredeyse 20 dereceyi bulabiliyor.

Gezgin rotalarıyla ilgili en büyük yanılgı ise belirli bir güzergahı takip etmek. Ben gittiğimde güzergahı kendim çıkardım. Bu şekilde her yere çok rahat ulaştım. Güzergahı çıkarıp, araba kiralayıp başkentten başlayarak tüm ada gezilmeli. Eğer vakit fazlaysa batı fiyordları görülmeli.

Ada gezintisi ise yaza getirilip beyaz geceler yaşanmalı. Araçta uyunmalı ve sürekli yol alınmalı. Benim rotam batı fiyordları hariç 2500km kadardı. 4 günde bu yolu 2 şöförle bitirdik.

Diğer önemli konu araç kiralama şirketi. Büyük firmalardan kiralamak daha avantajlı olsa da gerek fiyat, gerekse yol şartları nedeniyle sadcars'dan kiralamak daha mantıklı. ne kadar protection alırsanız alın hvitserkur yolunda arabanın her yeri çizilir sonra başınız ağırmasın.