izlanda

konuyla ilgili 26 entry daha
gezginlerin ülkenin tamamını ring road adlı yol ile 7-8 günde, isterlerse daha uzun ve keyfini çıkararak 10-11 günde gezebildikleri ülke. en gidilmesi gereken yerler bu yol üzerindedir. (bkz: jökulsárlón)

reykjavik'in her köşesi ayrı bir sanat eser, ayrı bir aktivite, ayrı bir güzellik içerir. oldukça küçük olmasına rağmen keşfedecek yerleri bir haftada ancak bitirirsiniz.

blue lagoon her ne kadar pahalı da olsa mutlaka ziyaret edilmelidir gerekirse bunun için başka seyahatlerden fedakarlık edilebilir, kesinlikle pişman olunmayacaktır. yer bulabilmek için çok öncesinden internet sitesinden bilet alınmalıdır. yanınıza aldığınız fotoğraf makinesi, telefon vs su geçirmez olmalı ya da su geçirmez kılıf takılmalıdır.

yanınıza alabildiğiniz kadar yemek alın çünkü izlanda kronunun pahalı olması dışında yemek yemek en pahalı harcamanız olacaktır. vegan ve vejeteryan arkadaşların gezerken çok zor yemek bulacağını özellikle belirtmek gerekir (bkz: izlanda mutfağı)

müze girişleri de oldukça yüksektir ancak saga museum kesinlikle ziyaret edilmelidir. Girişte eşyalarınızı bırakıp viking kıyafeti giyip balta kılıç elinizde izlanda sagaları okuyup dinlemeye başlarsınız ve dışarı çıkmak istemezsiniz. izlandadan viking selfiesi çekilmeden çıkmadım demezsiniz. onun dışında diğer müzeleri de oldukça orjinal ve güzeldir (bkz: whale museum) gitmelisiniz

not: puffin kuşlarına aşık olabilirsiniz (bkz: puffin love)