istanbul deniz ulaşımı

konuyla ilgili 1 entry daha
İstanbul ilinden şehir içi ve şehirlerarası bir yerden bir yere ulaşmak için kullanılan deniz ağıdır. genel manada,şehir hatları vapurları, özel işletme vapurları, feribot ve deniz otobüsü olarak 4 klasmanda inceleyebiliriz.

şehir hatları vapurlarını incelersek, kadıköy- eminönü, kadıköy - karaköy, kadıköy - kabataş (şuanda kapalı), kadıköy - beşiktaş, üsküdar - beşiktaş, bostancı - karaköy, üsküdar - eminönü, haliç hattı (ÜSKÜDAR, KARAKÖY, KASIMPAŞA, FENER, BALAT, HASKÖY, A.SARAY, SÜTLÜCE, EYÜP düzergahında seyahat eder), sarıyer - rumeli kavağı - anadolu kavağı hattı, küçüksu - beşiktaş, çengelköy - istinye, kadıköy - sarıyer, anadolu kavağı - üsküdar, üsküdar - ortaköy, rumeli kavağı - eminönü, küçüksu - istinye ve boğaz turlarından oluşur. ayrıca maltepe, bostancı, kartal, kadıköy ve kabataştan adalara vapurlar bulunmaktadır.

özel işletme vapurlarında, kadıköy, üsküdar, bostancı gibi ana düzergahlarda, şehir hatları vapurlarının saatleri arasında genelde özel işletme vapurları olur. fiyat olarak şehir hatları vapurlarından bir farkı yoktur.

istanbulda sirkeci - harem ve istinye çubuklu arası 2 feribot bulunmaktadır.

deniz otobüsleri pek kullanmadığım bir vasıta, o yüzden (bkz: ido).

eksiklerimi gördükçe ekleyip editlenecektir entry.