interrail yapacaklara tavsiyeler

konuyla ilgili 18 entry daha
yeni döndüğüm interrailda yaşadıklarıma dayanarak vereceğim tavsiyelerdir.

-çok yakın arkadaşız, yolda da iyi anlaşırız demeyin. gerçekten gerektiğinde alttan alabileceğiniz ve size karşı da alttan alacağını bildiğiniz birini bulun. o kadar yorgunlukta arkadaşlık kavramı değişiyor çünkü.

-çantanızı iyi seçin. ben forclaz 60 easy fit kullandım, çok da memnun kaldım.

-çantanıza kesinlikle ama kesinlikle lazım olur diye gereksiz eşya koymayın. azın çözümü bulunur da fazlayı taşıyıp yorulmayın. maksimum 10 kilo iyidir.

-ayakkabınızı da çok dikkatli seçin, sonuçta sürekli birliktesiniz. rahat, su geçirmeyen ve hava alan bir ayakkabı tercih etmeye çalışın.

-gezinizde planınıza aşırı bağlı kalmaktansa biraz esnek olun. ama yine de gitmeden önce güzel bir rota çıkarın.

-çok kalın giyinmek yerine birkaç kat giyinmeyi tercih edebilirsiniz, kolaylık oluyor.

-kalacağınız yerin konumunu gerçekten iyi araştırın. toplu taşımaya para vermek zorunda kalmayın veya para vermemek için deli gibi yorulmayın.

-gittiğiniz yerlerden pahalı olmayan ama sizin için anlamı olacak küçük hatıralar alın. sonra baktıkça keyifli gelecektir.

-elinizden geldiğince yapmadığınız şeyleri yapmaya çalışın. boş boş gezmektense anı biriktirmiş olursunuz.

-yanınıza kesinlikle defter kalem alın. yaşadıklarınızı sürekli yazın. böylece hem çok gezmekten dolayı gittiğiniz yerleri unutmazsınız, hem de anılarınız bir yerde saklanmış olur.

-uzun yolculuklar için yanınıza kitap alın. gece yolculuklarında iyi oluyor.

şimdilik aklıma gelenler bu şekilde. daha fazla gelirse editleyeceğim. sorusu olanınız varsa tereddüt etmeden yeşillendirebilir.