ilulissat

grönland'in batısında buzdağları ile çevrili bir şehir. Anlamı yerel dilde "buzdağı" demek.

ilulissat 4500 nüfusa sahip bir şehir olmasına rağmen toplamda 2500 nüfusa sahip bir ülke olan svalbard'a kıyasla oldukça izole bir bölge. grönland'de karanlık dönem daha kısa. 13 ocakta ilk kez güneş doğmuş ve saat 10 ile 16 arası günışığı var.

grönland'de kızaklar da farklı, daha ilkel ve geniş bir model kullanıyorlar. örümcek tarzında birbirine bağlanarak yükün eşit olarak dağıtıldığı 10 köpeklik kızak takımları var. Soğuktan korunmak için fok derisi kıyafetleri var. Arazi zemini genelde buzul ağırlıklı olmakla birlikte kayalık bölgeler de var.

iluliaq Cafe bölgedeki en tanınmış kafe, interneti olduğu için daha çok gençler tarafından tercih ediliyor. Fiyatlar diğer kafelere kıyasla daha pahalı. Yemek pahalı olduğu için kendimiz pişirmeyi tercih ettik. İnternetin saatinin 50 kron olması ve çok yavaş olması ise oldukça sinir bozucu.

yeşil sebze / meyve bulmak çok zor ve pahalı. Ama fok eti ve balık da
inanılmaz ucuz ve günlük olarak geliyor. Bir ekmek 24 kron, makarna 14, su 9. 5, marul 29 kron civarı. Kola ise 15 kron :) Merkezde minik bir kasap var, 16.30’da kapatıyor.