ilk kez kamp yapacaklara tavsiyeler

konuyla ilgili 155 entry daha
- gideceğiniz bölgenin hava durumunu önceden kontol edin.uyku tulumunuzu ve yağmurluğunuzu (eğer tahminlerde yağış görünüyorsa) eksik etmeyin.

- çanta seçerken hacminden önce bel ve sırt desteğine dikkat edin.gereksiz eşya doldurmadıkça 50-60 litrelik bir çanta gayet işinizi görür.

- ilk seferde küçük gruplarla veya kamp konusunda deneyimli bir arkadaşınızla çadır kurun.kalabalık organizasyonlarda kamp havasını pek yaşayamazsınız.

- çadır olarak arpenaz modelleriyle başlayabilirsiniz.2 kişi kullanacaksanız arpenaz 2+, arpenaz 3, arpenaz 3 fresh & black modellerini, tek kullanacaksanız arpenaz 2 veya fresh & black kullanabilirsiniz.

-başlangıç için 25-30 liralık askeri matlar satın alabilirsiniz.satın alacağınız matın 10mm'den ince olmamasına dikkat edin.

- yaz ayları dışındaki kamplarınız için uyku tulumunuzu kesinlikle eksik etmeyin.çadır kuracağınız bölgenin en düşük sıcaklık değerine uygun konfor değeri olan tulumu seçin.konfor değerini ekstrem değerleri karıştırmamaya dikkat edin.-15° ekstrem değeri olan tulumla -15°de tir tir titrersiniz.ekstrem değer sizi hayatta tutacak alt limit değeridir.

- kamp yapacağınız yerin yakınlarında su kaynağı olup olmadığını önceden öğrenin, eğer su kaynağı yoksa ona göre tedbirinizi alın.

- çadırınızı iyice gerdirdiğinizden emin olun.havalandırmanın yaz-kış açık olmasına dikkat edin.

- yanınızda kesinlikle çöp poşetinizi götürün.

- ilk kampınızda her şey dört dörtlük olmayabilir, bazı eşyaları unutmuş olabilirsiniz, bunları kafanıza takmayın.ikinci kampınız için tecrübe olur.

şimdilik aklıma gelenler böyle, kamp ateşinin içinizi ısıtıp gecenizi aydınlatması dileğiyle. :)