hüseyin nihal atsız

Kendi kitabında açık açık "ırkçılık bize babadan mirastir" "Biz faşist değiliz faşizm Italyan ırkçılığının adıdır biz ise Türk ırkçısıyız" dediği halde üstteki entryde ırkçı olmadığı yazılmış olan yazar kişilik.

Belliki hayatı boyunca tek bir kitabını bile okumamış cahil bir veledin başkalarına ayar vermeye çalışması ancak bizim topluma mahsus bir şey olsa gerek. Herhangi bir kitabını okumuş olsaydın bırak okumayı arkasını çevirip oğlu Yağmur Atsız'ın babasının ölümü üzerine yazdığı yazıyı okusaydın orada Atsız'ın en tasvip etmediğim yani Irkçı olmasıdır diye yazdığını görmüş olurdun.
Bir üstteki yazı da bahsettiğim kişi atsız ırkçılıgıyla atatürk milliyetçiliğini bir tutmuş. Iki kelam da ona edelim atsız kitablarinda Türklüğü baba tarafından gelen soy bağı ile tanımlarken ülkede ki kürt ermeni çerkeş boşnak vs. unsurları türk kabul etmezken, Atatürk milliyetçilik tanımında Türklüğü gönül bağı ile tanımlamış ve Kendini bu millete mensup hisseden herkes bu milletin bir parçasıdır demiştir. Bu ikisi arasında ki farkı anlamak için alim olmaya gerek yok. Allah aşkına bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. Önce araştırın