güney kore

konuyla ilgili 14 entry daha
yasliya saygi hat safhadadir. yasli biriyle icki iciyorsaniz bardagi tokusturduktan sonra ilk yudumunuzu arkaniza donup icersiniz. kendinizden buyuk birine bir sey uzatirken iki elinizle uzatmalisiniz.

4 rakami ölümü simgeler. Bu sebepten bir restauranta gittiginizde aldiginiz yemegin yanina getirdikleri yan urunleri 4 adet koymamaya calisirlar. Bazi asansorlerde 4. kat yazmaz. 1.kat-2.kat-3.kat- kat -5.kat seklinde gider.

sevgililik kulturu cok abartilir, cift corabi cift tshirtu cift telefon kilifi her seyi gorebilirsiniz. sevgililer gunu gibi kutlanan bir gun daha olusmus. ismi pepero day. pepero bizde de olan cikolata kapli cubuk kraker. her yil 11 kasimda kutlanir. sevgililer birbirine cubuk kraker alir asdfggh

goz kapaklarini girintili gostermek icin yapiskan ozellikte makyaj malzemeleri uretilmistir ve yaygin bir sekilde kullanilir.

gyeongju en tarihi sehirlerinden biridir, shilla imparatorlugunun baskenti olmasi sebebiyle dag seklinde bir cok kral mezari gorebilirsiniz.

yolda sokakta opusen insan goremezsiniz.

ulkede erkekler 20 yasinda direkt askere giderler okuyor olsa bile. genellikle universite birinci siniftan sonra 21 ay askere gidip geri geldiklerinde egitimlerine devam ediyorlar. ve senede yaklasik uc dort kere birkac gunlugune askeriyeye gidip egitimlerini yenilemek zorundalar.

ulkede t-money isminde bir otobus karti var ve bu karti her sehirdeki toplu tasima araclarinda,taksilerde ve sehirler arasi otobuslerde kullanabiliyorsunuz.

pilavlari lapa ve tuzsuzdur. genel olarak ulkede tuzun oldugundan supheliyim.

gimbap,bibimbap,dakgalbi ve cimdak favorilerim arasinda yemeklerde. kopek eti konusunda ulkenin kafasi genel olarak karisik saniyorum ki. 2002ye kadar kopek eti veya corbasi satan restaurantlarin sadece kirsal kesimde kalmasi karari alinmis daha sonra bu bizim kulturumuz diye sahiplenilip tekrar sehire gelmis.ancak sayilari cok cok az.

en buyuk parekende zincirleri 7eleven, CU, GS25. bu marketlerden noddle alip aninda magazanin icindeki sebilden sicak su ekleyip oturup yiyebiliyorsunuz bu en guzel tarafi. ayrica aldiginiz yemekleri mikrodalgada isitip yiyebilirsiniz yine magazanin icinde. 7eleven curry rice turk damak zevkine en uygun olanlardan, denenmeye deger. Bir de şey: paris baugette.