gezi parkı direnişi

konuyla ilgili 15 entry daha
başta güzel bir amaçla başlamış daha sonra hükumeti düşürmeye yönelik eyleme, protestoya dönüşmüştür. ülkemi seviyorum diyip pkk ve dhkpc flamaları altında boy gösterenler bu haince sivil darbeye destek vermiştir. düşmanımın düşmanı dostumdur mantığıyla pkk ile aynı yatağa girenler unutulmamalıdır. maalesef demokratik bir ülkenin en önemli mekanizması olan muhalefet lideri gezi parkı eylemlerine pkk ile birlikte destek çıkmıştır. şair ve yazar ismet özelin Türkçülük anlayışını benimsemiş biri olarak, gezi parkı eylemlerini 12 eylül darbesinden sonra ülkenin başına gelen en büyük felaket olarak görmekteyim.
sadece Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri bile Gezi olayları ile başlayan ve 3 ay etkisini sürdüren dönemde 164 milyar lira geriledi. bu ülkeye yapılan en büyük hainlikti. mevcut hükumeti sivil darbeyle indirmekti amaç, aynı arap ülkelerinde olduğu gibi.. doların fırlamasına, faizin, enflasyonun ve işsizliğin artmasına neden oldu.
gezi parkı eylemlerinin uzun sürmesinin nedeni; bu sivil darbenin başarılı olacağını sanan ve gizli kapılar ardına saklanan vatan hainlerinin maskelerini çıkarıp gün yüzüne çıkmasını beklemekti. max weber parlementarizminde der ki "siyasal yönetim seçimle elde edilmeli, seçimle bırakılmalıdır".