gaziantep havalimanı

konuyla ilgili 7 entry daha
gaziantep merkeze 20 km uzaklıkta bulunan bu havalimanına havaş ile ulaşmak mümkündür.
eskiden belediye otobüsleri de vardı ama son aldığım duyuma göre otobüsler zarar ettiği için kaldırılmış diye biliyorum.
kendi aracınız ile ortalama 20-25 dakikada gidebilirsiniz. fakat trafik saatlerinde bu süre 1 saati geçebilir. özellikle sabah işe giriş ve mesai bitimlerinde çok geç saatte çıkmamanızı öneririm.

havalimanının içinde minik bir market var. sigara, simit, poğaça, gazete vb. alabilirsiniz. bakkal gibi.
ayrıca bir de güllüoğlu baklavacısı var. baklava ve fıstık almak için geç kaldıysanız, buradan da alabilirsiniz. şehir merkezine göre çok pahalı sayılmaz. bence aynı fiyattı. öyle hatırlıyorum.

gidiş terminalinde güvenlikten sonra thy'nin cip lounge'ı bulunmakta. ücretli olarak oraya da girmek mümkün. fakat ödemeyi güvenlikten önce thy bilet satış ofisinden yapmalısınız. kapıda ya da lounge'da doğrudan ödmee yok.

çok bol vaktiniz varsa üst kata çıkın, orada terası olan geniş bir kafe var. aynı zamanda bir restoran burası. yemek de yiyebilirsiniz. fiyatları şehir merkezi gibi çok ucuz. 2-3 liraya çay içebilir, 6-7 liraya çorba içebilirsiniz.

kapının önünde 2-3 tane atm var. biri iş bankası, diğer garanti sanırım emin olamadım.

varış terminalinde araç kiralamak için bir çok seçenek mevcut. havalimanına kendi aracınızla birini karşılamaya giderseniz uçak inmeden gidip kapıda beklemeyin. yol üzerinde bir yere park edip, arabanın içinde beklemek daha makul. zira varış terminalinde polis izin vermiyor durmaya.