game of thrones

konuyla ilgili 48 entry daha
Bak 2019'a kadar izlemedim bu diziyi, sadece lise zamanlarımda cnbc e' den denk geliyordum ufak bir karakter analizi yapayım bari.
--- spoiler ---
Dizide en sevdiğim karakter güçlü kadın konumunda olan Daenerys'di hep son sezonlara kadar. Fakat sonra ufak bi düşününce daenerys zeki bir kadın değil, sadece gücü var, herhangi bir insan da daenerys'in yerinde olabilirdi, o yüzden favori karakterim şu an Arya sanırsam (Ölmeseydi robb iyiydi de neyyyse)
Arya'ya gelince, bütün sevdiklerinin ölümünü çok yakından gördü, ilk sezonda arkadaşını tazı öldürdü, daha sonra babası, tam annesine abisine falan kavuşacaktı derken onların da ölümüne şahit olduktan sonra, içini hırs ve intikam kapladı kızın resmen. Öldüreceği kişilerin adını sayıkladı uyumadan önce, kinini hep diri tuttu. Frey'i ve adamlarını öldürdüğü sahne, efsane bir sahneydi. Arya zaten dizide de klasik kadın tiplemesine karşıt bir karakterdi başından beri, bir şeylere hep başkaldırdı ben örgü örmem dedi aldı eline kılıcı,oku savaştı. O yüzden arya savaşcı ruhlu ve zeki bir kadın olması sebebi ile, benim tahtımın sahibi.
Sansa, çok pis insanların içinde büyüdü, onların yanında kavruldu. İlk sezonlarda saf bir kız ve tek derdi evlenip barklanmak olan sansa, son sezonda adeta zeki bir kadın olarak geri döndü. Aslında bütün stark hanesinde en çok acıya maruz kalan kız arya'dan sonra sansa bence, o krallıkta neler çekti yavrucaaazım.
--- spoiler ---