diyarbakır

konuyla ilgili 28 entry daha
size pek çok tarihi güzellik ve unutamayacağınız lezzetler bırakacak şehir. surların üzerinden şehri izledikten sonra, hasan paşa hanı'nda ikram edilen kahveden tadabilir, ulu cami'nin bahçesinde bir liraya simit ve çay alarak açlığınızı bastırabilir; çok acıkmışsanız herhangi bir ara sokakta oldukça lezzetli bir ciğer yiyebilirsiniz. ongözlü köprünün üzerinde davul-zurna ile delalım çalan abilerle biraz karşılıklı oynadıktan sonra ise hevsel bahçelerinin uçsuz bucaksız görüntüsüne dalabilirsiniz. kendinizi "zivzik narının faydalarını biliyor musunuz?" yazan bir büfenin önünde bulursanız ise, büfeci abiden içine portakal da koymasını rica ederek acımtrak ve topraksı tadı biraz kırabilirsiniz.

ahmed arif ve cahit sıtkı'nın evlerini ücretsiz, ziya gökalp'in evini ise müzekart veya 6 tl karşılığında ziyaret edebilir; kültür sanat evinde çok tatlı üç amca sayesinde canlı müziğe doyabilirsiniz.

tüm bunlardan başka, şehrin ruhunu anlayabilmek için, ara sokaklarda yürümeli ve mahalle aralarında oyun oynayan, koşturan, hurdacıya satmak için bakır tel yakan çocuklarla konuşmalısınız. arka mahalleleri görmeli, duvarlardaki izleri okumalısınız.