belgrad

konuyla ilgili 43 entry daha
En kolay Belgrad’ı kabaca nasıl turistik yerlerini turlarım derseniz, ring şeklinde hareket eden 2 numaralı tramvay size iyi fırsat sunmaktadır.

Bilindiği gibi Türkiye’de otobüs kullanırken ön kapıdan ya da metrobüs, tramvay veya vapur gibi toplu taşıma aracına turnike sistemleri ile ücretini ödeyerek erişirken Belgrad’da aracın içinde ücreti ödeniyor ama yolcu alımında tüm kapılar açık olduğundan kaçak yolcu sayısı ödeyenden ezici çoğunlukla fazladır. Bu açıdan ücret ödenmediği için çoğu insan gönül rahatlığı ile tercih etmektedir ama kimi zaman kontrolöre denk geldiğinizde size yüklü bir euro cezası kesebiliyor ama ihtimal az.

2 nolu trende yolculuk yaklaşık trafiğe takılmadığı sürece 40 dk sürmektedir ki trafikte İstanbul trafiği zaten değil korkmamak gerek. Cazip kılan en büyük yanı ise Mayıs-Ekim ayları arasında her Cuma saat 19:00’da Sırpça, 20:00’da İngilizce, yine her Cumartesi 17:00’da Sırpça, 18:00’da ise İngilizce rehber eşliğinde şehir turu yapıyor olmasıdır ama trenin kapasitesini 25 kişi ile sınırlı tuttuklarından knez mihailova’da bulunan Tourist Information Office’ ne (Pzt-Cmt 09:00-21:00, Pzr 10:00-15:00) rezervasyon yaptırıp ücretsiz bu tura katılım sağlayabilirsiniz.