ayla

konuyla ilgili 35 entry daha
spoiler vermeden önce söyleceğim şey ; izleyin, izlettirin. türk sineması adına atılmış güzel bi adım .

-----------spoiler-------------

filmi iki bölümde değerlendirmek mümkün. ilk bölüm gerçekten müthiş , özellikle görüntü yönetmeni çok iyi iş çıkarmış. ali atay ve kim seol gerçekten efsanevi performans sergilemişler.

ayla'nın köyü basılırken ; savaş zamanı köylülerin hiç bir önlem almaması biraz saçmayı. adamlar tankla geliyor köylülerin elinde sopa.

ayla ve süleyman'ın diyalogları özellikle süleyman'ın ödül aldığı törenden sonraki bölümde insanın içini yaralayan cinstendi.
sadık karakterini de ayrı uyuz oldum nedense.

2.bölüm ise yeni süleyman yani çetin tekindor etrafında geçiyor.
bu arada film yanlış hatırlamıyorsam 40 yıl sonrasına atıyor. bu aranın koca bir boşluk olması bana biraz yavan geldi. en azından bir kaç kısa sahne koyabilirlerdi diye düşünüyorum.bulmayı

kızını bulmayı bu kadar isteyen bir babanın 40 yılı boş geçirmesi düşünülemez.
40 yıl sonrasına gittiğimizde ise süleyman'ın kızını televizyonda gösterilen ; 1999 depreminde yardıma gelen korelilerin ve 2002 dünya kupası 3.lük maçında tribünler arasındaki yüzlerden araması araması gerçekten ayrılığın ve umudun birbirine ne kadar yakın olduğunu gösteriyordu.

sonunda ise hem filmdeki süleyman'ın hem gerçek hayattaki süleyman'ın ve ayla'nın buluşması ard arda verildi. filmin gerçek hayattan kopmadığını da güzelce göstermiş oldular.

-----------spoiler-------------