zinedine zidane

dünya futbolunun efsane orta saha oyuncularından cezayir asıllı fransız futbolcudur. bugünlerde teknikdirektörlüğünü yaptığı real madrid ile 3 sene üst üste şampiyonlar ligi şampiyonluğu yaşamış ve rekor kırmıştır. Son dakika haberine göre görevinden istifa ettiğini duyurumuştur.
dünya kupası finalinde materraziye attığı kafa sebebiyle ülkesinin dünya kupasını kaybetmesine sebep olduysa da hiçbir zaman bir fransız tarafından hakkında kötü bir şeylerin söylediğini duymadığım efsane. 3 kere şampiyonlar ligini kazanmış olduğu efsane klubünden geçen hafta istifa etmiş.
"yanlış sözlüğe girdim ellam" triplerine sokan muhterem futbolcu başlığı
zirvede bırakan adamdır. bence en iyisini yapmıştır.
zidane söz konusu olduğunda tüm futbol severler iki kelam zikredebilir. o yüzden bu entariyi ansiklopedik bilgilerle sikmeyin. profesyonel futbol kariyerinin son maçını dünya kupası finalinde oynamış bir abimizden söz ediyoruz. söz konusu finalde penaltıdan gol atmış, uzatmalarda marco materazzi denilen deyyusa kafa atmıştır. mutlu sona ulaşamasa da kariyerini zirvede noktalamıştır. zira efsane dediğimiz nice futbolcu son yıllarını mlsde ya da uzak doğuda turistlere şov yapan sirk hayvanı gibi geçirmiştir. günümüze gelecek olursak kupa 1in yeni formatı olan şampiyonlar ligini hiçbir takım iki yıl üst üste kazanamamıştı. zidaneli real 3 yıl üst üste mutlu sona ulaşmayı başarmıştır. bu abimiz buna rağmen değişimin başarı getireceğine inanıp bir kez daha zirvede bırakmıştır.