z kuşağı

Kendisinden önceki kuşaklara nazaran eğlence anlayışları kendilerine münhasır kuşak.

Tarafımca kendileriyle ortak eğlence alanlarında yer almaktan kaçındığım kuşak.
Yetişkinlerin habire muhabbetini yaptığı fakat zerre anlamadıkları kuşaktır. Y ve z kuşağının arasında sıkışmış biri olarak bana mantıksal bir dayanağı olduğunu düşündürmeyen kuşak ayrımıdır. Yok efenim z kuşağı şunu ister yok efendim z kuşağının dikkattini şunlar çeker. Bir salın şu kuşakları arkadaş. Medyada kuşak ayrımı duymaktan bıktım.
Bir kısmının çok akıllı bir kısmının fazla gerizekalı olduğu garip kuşaktır. Siyasi olaylar karşısında 80'lerde ve 90'larda çocuk & genç olanlardan çok daha cesurlar ve susturulamıyorlar. Gariban olmak bizim kuşak için (33) utanılacak bir şey iken kendileri çıkıp mikrofona rahat rahat evinde ekmek olmadığından bahsedebiliyor. Tiktok'çu tayfadan bahsetmek istemiyorum garip bir dünyada yaşıyorlar onları anlayabileceğimi zannetmiyorum.
Kendinden sonra gelen kuşakları "biz böyle değildik" diyerek kötüleme sonsuza kadar gidecek bir durum açıkçası. Her kuşağın kendine has bir ruhu, artısı-eksisi var. Y kuşağı olarak bizim zamanımızda da analogla dijital arasına sıkışmışlığın verdiği olumsuzluklar olmuştur,önceki kuşaklar bizleri apolitik olarak tanımlamışlardı. Bendeki olumsuz Z kuşağı tanımı ise "Keko rap" akımının ve tiktok videolarının esiri olan kuşak olarak kodlanmış.
bir kısmının pc ve mobil oyunlara olan bağımlılıkları sebebiyle zekasını kaybettiğini düşündüğüm, ama öte yandan cesur, dik kafalı, susturulamayan da bir kuşaktır. bilgiye erişimin bu kadar kolay olabildiği bir çağda, o telefon ve pc başlarında doğru şeyler de öğreniyorlar. şu an hem iktidar hem muhalefet siyaseti de bu kuşaktan çekiniyor ve onlara göre kendini şekillendirmeye çalışıyor.