yurtdışından getirilen telefon kaydı

yurtdışından telefon aldık ve kaydını yaptıracağız. ne mi yapmamız lazım?

eskiden 140-150 liralara yapabilirken şu an bu işlem için 618,60 tl lik bir birikimimiz bulunması gerekiyor.

öncelikle ülkeye girişi üzerinden 120 gün geçmemiş ve son iki yıldır kendi adına yurtdışından alınmış telefon kaydı bulunmayan birini bulmamız lazım. Biz oluruz veya bir eş, dost, aile üyesi gibi birisi olabilir. o kişinin t.c. kimlik numarası, adı soyadı ve telefonun imei numarasının yanımızda bulunması lazım. daha sonra interaktif vergi dairesi sitesine girip sol aşağıdaki harç ve değerli kağıt bedeli ödeme sekmesine tıklayıp oradan da cep telefonu harcı ödeme sekmesine tıklayıp elimizdeki bilgilerle burayı doldurup ödememizi yapmamız lazım. ardından kayıt yapılan şahsın e-devletine giriş yapıp buraya tıklayarak ilgili yerden yine bu kişinin pasaport veya kimlik bilgileri ve yurda giriş tarihiyle işlemi tamamlayabilirsiniz.

unutmayalım! her ne kadar kayıt yapılacak kişinin girişi üzerinden 120 gün geçmemiş olacaksa da telefonun ülkeye giriş tarihi itibariyle de 120 gün geçmeden bu işlemi yapmalıyız. aksi taktirde telefon kayıt yapılana kadar kullanıma kapanmaktadır.
Gerçekten son zamanlarda yapılan en büyük saçmalıklardan biri.
Türkiyedeki telefon satışlarının düşüklüğünden dolayı patronların hükümet aracılığı ile yaptığı kazık
türk patronlarının, ar-ge, ülke içi üretim, kalifiye eleman diye koşturacakları yerde, biz bu halkı nasıl sikeriz, nasıl kendi dandik telefonumuzu aldırırız diye düşünüp, hükümete baskı usulü ile yurtdışından gelen telefon harçlarının astronomik düzeye çıkmasına ön ayak olmuş, her yurtdışından gelen telefona yapılması zorunlu yoksa kapanan devletin saçma uygulaması.
öyle garip bir hal aldıki açtırmak ve getirtmek için harcadığınız parayı bir kaç ay dişinizi sıkıp biriktirip türkiye'den minimum uğraşla aynı telefonu edinebilirsiniz.
yerli telefona teşvik amaçlı yapılan, ama yerli telefon olarak vestel'in venus gibi leş bir serisine muhtaç eden kayıt ücretidir.
zaten mevcut kurlarla kayıt parası hariç bile yurtiçinden farkı kalmamıştır.