yalnız seyahat edenlerden tavsiyeler

/ 2
yalnız seyahat etmeyin tek başınıza seyahat edin. yalnızlıkla tek başınalık arasındaki ayrımı iyi anlayın. gittiğiniz hiçbir yerde yalnız kalmayın.
banka hesabınızda tonla para yoksa, birden fazla işten anladığınızdan ve girişken olduğunuzdan emin olun. hoş, aç kalınca iş öğrenme yetisi artan ne insanlar gördüm ben ama siz yine de bilerek çıkın yola.

her şey çok güzel olacak sanmayın, toz pembe değil dünya. karşılaşacağınız zorlukların ne olduğunu önceden öğrenmeye çalışın tecrübe edenlerden ve her şeye hazırlıklı olun.

macera yaşayacağım diye kimseye haber vermeden ıssız ve telefonun çekmediği bölgelere girmeyin.

contanızı değiştiriverirler haberiniz olmaz.
yalnız başınıza seyahat etmeye devam edin. Tek başınıza seyahat ettiğiniz zaman bütün herşeyi kendiniz için yaparsınız başkasının hatırı için gönlünüzün olmadığı işlere girmez para ve zaman kaybı yaşamaz planlarınızda aksama olmaz.
Günlerce ınsan goremedıgınız zamanlar olacak. kafayı cizmemek ıcın yanınıza kıtap almalısınız.
imkan varsa yalnız olmayın. sıkıcı oluyor. ama yalnız olmayacam diye de tutup birinin kolundan çıkmayın yola. ciddi anlamda eküriniz olmalı.
Anın zorlukları karşısında pes edip ilk gördüğünüz kalabalığın rotasına uymayin. Şanslıysanız bı kaç anksiyete nobetiyle kurtulursunuz
seyahat ettiğiniz yerin kültürünü araştırın ve olabildiğince ayak uydurmaya çalışın.
yolda karşılaştıklarınıza ve sizi ilgilendirmeyen konulara ilişkin sorumluluk almaktan kaçın.
başkaları için plan ve rotalarınızda değişikliğe gitmeyin, sonra pişman oluyor insan.
Siz de yapın. Çok keyiflidir, olmak istediğiniz kişi olursunuz.
Bu cümle size belki garip gelebilir, ama yalnız, bir arkadaşımla, birkaç arkadaşımla ve bir grupla seyahatler ettim ve arada öyle farklar var ki. Yalnız seyahat etmek asla gözünüzü korkutmasın, özgürlüğün kilidini kırmak gibi görürüm ben bunu.
/ 2