yalancı gebelik

cevaplanabilir entry
Yalanci gebelik ve ya hayalet gebelik tamamıyla gerçek hamilelik ile aynı belirtileri taşıyan ve daha çok psikolojik 3 sebebi olduğuna dair akıl sağlıkçılarin teorileriyle açıklığa kavuşmuş durumdur.
Ilk teori kadınin yüksek hamile kalma isteğiyken 2. sebep genelen çok düşük yapmış ve ya hamile kalmayacağı gerçeği ile yüzleşen kadınların umutlanip ya da hamile kalmayı istemeyenlerin karışık cinsel təcrübəden sonra oluşan hamile mi kaldım yoksa korkusudur. 3. sebep ise tamamen depresif bozukluktan və birikmiş psikolojik tedirginlik, gərginlikten oluşur.
Tüm semptomlari hamileliğin kendisi ile aynıdır. Tek farkı içinizde bir bebeğin asla olmamasıdır. Bunun dışında mide bulantısı, karın büyümesi, göğüste laktasyon(süt gelmesi) ve pigment değişimi gibi dışarıdan bakılınca da hamile zannedilecek dərəcədə belirtilerin oluştuğu, gebeliği yaşayan kişinin ise karnında bir şey hissetmesi,bunu yer yer tekme sanması, yüksek tansiyonu bebeğin kalp atışı olarak algılaması, adetten kesilme, bel ve sırt ağrıları, akıntı çoğalması hatta vajina genişlemesi, annelik içgüdüsu ile herhangi bir fiziksel tedirginlikte önce karnını korumaya çalışmak gibi bir çok durumu kəndində hissetmesi de cabasidir.
Bu durum bazen haftalarca bazen aylarca sürebilir. Ultrasonik muayene ile gerçeği kabul etmek en doğru şey olsa da çok inanmış iseniz ultrasonda görülmeyen ve - hamile kaldığımı yedinci ayda öğrendim hem de o kadar muayeneye rağmen meğer "gizli gebelik"mis - gibi hikayelerden yola çıkarak bunun bir gizli gebelik olabilecegini düşünüp bir türlü yalancı gebelik olduğuna ikna olamazsınız.
Kadın doğurganlıginin kadinsal bir vazife olduğu düşünülen toplumlarda yalancı gebelik çok daha yaygındır.
Bu acı tecrübeyi 8 ay önce yaşamış ve maalesef çok acı sonuçları ile karşılaşmış biri olarak çaresizliğin kendini en çok hissettirdiği şeylerden biri olduğunu söyleyebilirim.