yabancı ülkeler hakkında doğru bilinen yanlışlar

genel olarak her konuda doğru bildiğimiz yanlış şeyler mevcut ama biz bu entryde ülkeler, şehirler ve kültürler üzerine doğru bildiğimiz yanlışlardan bahsedelim, ufkumuz açılsın. aklımıza geldikçe de yine buradan eklemeler yapalım.

ufak bir italya derlemesiyle başlayayım o zaman.

roma dondurması diye bir şey yoktur. italya nın genelinde gelato denen dondurma çok meşhurdur. hemen her şehirde iyi bir dondurmacı vardır.

roma daki aşk çeşmesi trevi çeşmesidir. bizden başka bu çeşmeyi aşk çeşmesi olarak adlandıran yoktur.

pompeide bulunan taşlaşmış insan figürleri aslında şehir ilk bulunduğunda üstündeki tabaka kırılarak alçı dökülmesi ile altta kalan boşluğun şeklini almasıyla ortaya çıkmıştır.

napoli ye veya sicilya ya gittiğinizde mafyaya denk gelmeniz imkansıza yakındır. zira mafya çok daha büyük paralarla oynar ve şehrin çok çok dışında bir yerde örgütlenir. yani sizin cebinizdeki ile ilgilenmez o yüzden de korkulacak bir durum yoktur.

italya da pizza meşhur değildir. pizza daha çok napoli ye özgüdür ve diğer şehirlerdeki pizza kimi zaman bizdekinden bile kötüdür. napoli pizzasını lezzetli yapan şey mozarellası ve odun fırınında pişmesi.

spagetti bolonez diye birşey de yoktur. spagetti napoli ye bolonez sosu da bologna ya özgüdür. bolonez sosu tagliatelle için kullanılır. spagetti ise domates veya sarımsak sosu ile yenir.
Avrupa’da herkesin çok maaş alıp, az giderlerinin olduğu da yanlıştır. Aksine standart bir çalışanın maaşı ev kirasının bile çok altındadır. Türk parası ile çarparak düşünmeyip, ülkelerindeki maaş ve gider oranına bakarsanız orada yaşamanın daha zor olduğunu görürsünüz.
Ukrayna diyince, akıllara Umumhanelerle dolu bir ülke geliyor! Ama ülke sadece ondan ibaret değil kocaman nostaljik bir ülke trenleri,cafeleri hatta geyikleri bile ayrı güzeldir.
güney amerika inanılmaz tehlikeli, hava karardıktan sonra kesinlikle dışarı çıkamıyoruz.
İranda Türkleri hiç sevmezler gibi yalan yanlış bilgi senelerce İrana olan sevgiyi azaltmıştır (bunlar hep ameriganın oyunları) gidip görün arkadaşlar Türkiyeyi ne kadar çok sevdiklerini misafir Perver olduklarını görünce çok şaşıracaksınız