vize alınan ilk ülke

/ 3
Benim baya zorlu oldu vize dönemim. Önce İtalya'dan red yedim (tam 15 gün bekletip hayırı bastılar) ardından Hollanda'ya başvurdum tam bir haftada 6 aylık çoklu giriş aldım
Ben 10 günlük beklerken 2 aylık multi vermişlerdi yunanistan konsolosluğu tabi bunu değerlendirmemezlik etmedim bu sayede yunanistandan sonra birkaç ülkeye daha gitmiştim.
5 yıllık abd vizesi. 17 yaşımda almıştım çok heyecanlanmıştım.
erasmusa giderken 4 aylık portekiz ulusal vizesi almıştım, 13 günde çıkmıştı. portekiz konsolosluğu 2 çeşit vize veriyor erasmus öğrencilerine, şansına hangisi denk gelirse; temporaria ve residencia... temporaria vizesi olanlar portekizdeyken uzatmak isterlerse 100 euro civarı para ödeyip uzatıyorlar, residencia vizesi olanlar ise 150 euro ödeyip oturma izni almak zorundalar. aynı oturma izni kartı tüm avrupa ülkelerinde veriliyor ama fiyatlar çok farklı, macaristan bedava veriyor mesela.
Yaklaşık 5.5 yıl önce dil kursu için ingiltereden aldığım vizedir kendileri. 6 aylık multi vermişlerdi.
Rusya için ticari vize. Çok şükür açtığım iş yerleri 2 sene de 3 oldu. 2 rusya 1 kazakistan.
Shengen aldım geçen dönem erasmus için.çek cumhuriyetide gitmiştim.
azerbaycan
tamamen formalite olan bir süreç var. formu doldurup pasaportu veriyorsun (vize harcı varmıydı net hatırlayamıyorum). sonraki gün gidip ad soyad vb. kısımlar elle doldurulmuş vizeli pasaportunu alıyorsun.
/ 3