vietnam vizesi

bir çok kişi tarafından çok zor olarak lanse ediliyor fakat aldığım en kolay vizedir. c1 belgesi (vize onay mektubu) adında bir belge temin etmemiz gerekiyor. işte kilit nokta burası. önemli olan nerden temin ettiğimiz. vietnam kaynaklı bir firmadan temin ederseniz çok riskli bir durum, neden derseniz yaşanacak herhangi bir olumsuzluk durumunda firmaya ulaşamayabilir, mağdur edilebilirsiniz. bu konuda bloglarda çok sayıda mağduriyet okuduğum için gözüm korktu açıkcası.

üç kuruş ucuz diye, komple seyahati riske atmaya gerek yok diyerekten türkiyede hizmet veren vietnamavize.com üzerinden temin ettim. benden başvuru için sadece pasaportumun görüntümü ve tarihlerimi bildirmemi istediler. 1 hafta içinde de belge geldi. ödemeyi belge çıktıktan ve konsolosluğu arayarak geçerliliğini teyit ettirdikten sonra yaptım. belge ücreti 90 usd, havalimanında da 25 usd vize işleme ücreti ödedim. ekstra bir masraf yok. havalimanında bu belgenin çıktısıyla birlikte 2 adet biyometrik fotoğraf ve orda dolduracağınız basit bir form var onu teslim ediyorsunuz. 15 dk da basıp veriyorlar.

karayoluyla girmek isteyenler için ; vizenizi konsolosluk aracılığıyla işletmeniz gerekiyor. bu belgeyle kara sınırında vize alamıyorsunuz. yine aynı yöntemle belgenizi aldıktan sonra konsolosluğa giderek vizeniz işletebilirsiniz. tek fark bastırma ücreti maliyeti havalimanında 25 usd öderken konsolosluk 110 usd talep ediyor. size kalmış bir durum.
Konsolosluğun vizeyi basmak için fazla fiyat istemesi ilginç.