uzun ilişkinin sırrı

ben bunu ciddili çok merak ediyorum. yani nasıl yapıyor bunu insanlar? nasıl biriyle uzun yıllar birlikte olabiliyor?
iyi iletişim, anlayış, karşılıklı güven, ortak amaçlar - yönler... diye sonsuza doğru gider bunun ucu. her ilişki aynı değil, her ilişkinin bağı da aynı değil haliyle.
ben ilk etmen olarak saygı diyorum.çünkü karşındaki insanın yaşam biçimine dünya görüşüne ve iletişimine saygı duyarsan ona göre davranırsan daha bir keyif alıyorsun ilişkinden.bu da uzun süre götürüyor ilişkiyi.ikinci sebep olarak da açgözlülüğü bırakmak derim.sürekli skormuş gibi her önüme gelenle bir şey yaşayayım dersen ilişkilerin bir arpa boyu ilerlemez.
Saygı ve özveri. 2 senelik ilişkimizi farklı ülkelerden yürüttük. Zamanımız bile farklıydı. Bazen 2 bazen 8 saat fark oldu ama kişisel alanlar ihlal edilmeden yaşadık. 2 sene sonunda evlendik. Ben onun yanına yurtdışına geldim. Uzaktan ilişki zor. Bakın kolay demiyorum ama sabır. Son buluşmalarımızdan önce bir dahaki görüşmenin planlarını yapmaya çalışırdık. Sabrettik ve sonunda oldu. Tabi virüs falan derken bizim düğünü 2 kere ertelememiz vs gibi durumlara beraber göğüs gerdik.