uyurgezerlik

-kardeşimin küçüklüğünde yaşadığımız durumdur.

resmi olarak somnambulizm olarak bilinir. uyku esnasında meydana gelen istenmeyen parasomni. uyurgezerlik derin, hızlı göz hareketlerinin olmadığı uyku aşamasında meydana gelir. bir kaç dakikadan bir saate kadar çıkabilir. genellikle çocuklarda görülür. uykuda gezerken aniden uyanan kişiler, şaşkın olur ve kafaları karışır. uyurgezerlik esnasında kişinin ruhu ve aklı uyur ancak vücudu uyanık kalır. uyanık kalan vücut, uyku sırasında yeme, etrafta gezinme ya da konuşma gibi aktiviteleri yerine getirmesine olanak sağlar. uyurgezerlik esnasında kişilerin bilinci neredeyse tamamen kapalı olur ve çevreye karşı duyarlı değiller. uyku esnasında gezme sıklığı kişiden kişiye değişir. bazıları çok nadir uyurgezer olsa da, bazıları sık sık uykusunda gezer. bazı tehlikelere rağmen, uyurgezerlik sıklıkla herhangi bir yaralanmayla sonuçlanmaz, yine de güvenlik önlemleri alınası gerekir.
kendiliğinden gelip kendiliğinden giden bir huydur. küçükken bende varmış. kalkıp yemek yiyor, dolaşıyor, gezip yatağıma geri dönüyormuşum. öyle ki gece yatağıma yatıp sabah salonun halısında uyandığım oluyordu. detaylı bilgisine sahip olmadığım gibi uyurgezer insanın uyandırılmasının tehlikeli olabileceğini duymuştum sağdan soldan. ne kadar doğrudur bilemem tabii.

yıllar geçti kendiliğinden geçti yattığım yerde kalkmayı öğrendim sanırım.
Küçükken yaşadığım durum. Bir gece babamın kızgın sesiyle kendimi kilerde buldum bana ne işin var burda yine mi geziyorsun diye bağırıp kızıyordu. O güne kadar bilmiyordum. Nasıl korkmuşsam ondan sonra her gece ağlayarak umarım bu gece yürümem diye yorganı kafama kadar çekerdim. Seni affetmeyeceğim konulardan biri de bu biyolojik gereksiz.